Συναγερμός σε μονάδα μινκ της Θεσσαλόνικης! Κρούσματα κορωνοϊού

14.11.2020 / 13:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 22

Μονάδα εκτροφής μινκ ελέγχθηκε από το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη από τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, στις οποίες έχει σημάνει από χτες συναγερμός, μετά και τα θετικά κρούσματα σε μινκ σε Καστοριά και Κοζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr η συγκεκριμένη μονάδα δεν έχει άδεια λειτουργίας, όμως βάσει της νομοθεσίας για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις λειτουργεί νομότυπα και υποχρεούται να αδειοδοτηθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2022.

Η μονάδα βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, στην περιοχή του Cedefop και εκτρέφει περίπου 1.200 – 1.300 μινκ. Θεωρείται μικρή για τα συνήθη μεγέθη αντίστοιχων μονάδων.

Μετά τα όσα συνέβησαν σε Κοζάνη και Καστοριά, όπου άλλωστε βρίσκεται η βασική πηγή εκτροφής τέτοιων ζώων, και τις επισημάνσεις πανεπιστημιακών κτηνιάτρων, οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες προμηθεύτηκαν χτες τα ειδικά κιτ ελέγχου – δειγματοληψίας από το ΕΚΕΤΑ και σήμερα προχώρησαν σε δειγματοληψίες στα μινκ που εκτρέφονται, προκειμένου τα δείγματα να δοθούν στον ΕΟΔΥ για έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι συνθήκες εκτροφής είναι καλές, ενώ δεν καταγράφηκαν ύποπτα συμπτώματα, ωστόσο ο έλεγχος είναι αναγκαίος. Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα βγουν κατά πάσα πιθανότητα αύριο, ενώ και οι ιδιοκτήτες ενημερώθηκαν για να κάνουν τεστ.

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες στο εξής θα παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας των ζώων και ανεξάρτητα από το τι θα δείξουν τα αποτελέσματα θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση έλεγχοι.

Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα