Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάτρας: Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση-Εκλογές Συλλόγου

28.05.2024 / 9:09
Education concept. A stack of textbooks and a book on the desk with glasses and computer. School breakfast apple and homework.

Το Δ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού, αποφάσισε τη σύγκληση της Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου-Ελεγκτικής Επιτροπής την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και ώρα 18:30 στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.
Η Γ. Σ., εφόσον δεν υπάρξει απαρτία, θα επαναληφθεί στις 10 Ιουνίου 2024, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Εφόσον και πάλι δεν υπάρξει απαρτία η Γ. Σ. θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στο 32Ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, και ώρα 18:30, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Εκλογή Προεδρείου και Εφορευτικών Επιτροπών 2. Έγκριση ημερήσιας διάταξης 3.Οικονομικός Απολογισμός συνδ. Έτους 2023-2024 4. Προϋπολογισμός 2023-24. 5.Έκθεση πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου 6. Έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνδ. Έτους 2023–2024 7.Κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ. – Κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. – Ψηφοφορία 8.Ημερήσια διάταξη της Δ.Ο.Ε. για την 93η τακτική Γ.Σ. του Κλάδου 9.Προτάσεις-Ψηφίσματα 10.Τοποθετήσεις εκπροσώπων συνδυασμών και μεμονωμένων υποψήφιων 11. Δευτερολογία προέδρου – Ψηφοφορίες.
  Η ψηφοφορία για την εκλογή α) νέου Διοικητικού Συμβουλίου – Ελεγκτικής Επιτροπής και β) Αντιπροσώπων για τις Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε., θα διεξαχθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (Στρούμπειο) Μαιζώνος 26, από 11 μ.μ. μέχρι 5 μ.μ. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε οχτώ (8) εκλογικά τμήματα.
  Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το ΝΕΟ καταστατικό του Συλλόγου. Οι κυριότερες αλλαγές είναι :
  α) Αλλαγή του ονόματος του συλλόγου από Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σε «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΠΑΤΡΑΣ»
  β) Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου μετατρέπεται από ένα (1)έτος σε διετή (2)θητεία.
  γ) Το διοικητικό Συμβούλιο θα διοικείται από 11 και όχι από 9 μέλη.
  δ) Για την εκλογή για τη συγκρότηση σε σώμα για τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που απαιτούσε την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. γίνεται η εξής αλλαγή Αν δεν επιτευχθεί η συγκρότηση κατά την πρώτη συνεδρίαση, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται σε άλλες συνεδριάσεις, που κάθε φορά αποφασίζονται από τα μέλη του Δ.Σ., σε καμία όμως περίπτωση η εκκρεμότητα δεν μπορεί να διαρκέσει πάνω από 10 ημέρες από την πρώτη συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ.
  Με αυτό τον τρόπο δίνεται λύση ώστε να μην μπορεί να μείνει για πολλές μέρες ασυγκρότητο το ΔΣ.
  ε) Τα στελέχη εκπαίδευσης δεν έχουν δικαίωμα εκλογής στο ΔΣ του Συλλόγου όσο και στην Εξελεγκτική Επιτροπή . Από αυτό εξαιρούνται οι διευθυντές-ντριες Δημοτικών Σχολείων καθώς και οι προϊστάμενοι-νες Νηπιαγωγείων οι οποίοι έχουν κανονικά το δικαίωμα και του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι .
  Η κατάθεση των ψηφοδελτίων θα γίνει από τους εκπροσώπους των συνδυασμών και τους μεμονωμένους υποψήφιους στο γραφείο του συλλόγου την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00-20:00 μ.μ. Τα ψηφοδέλτια πρέπει να συνοδεύονται από τις αιτήσεις των υποψηφίων.
  Επισημαίνεται ότι υποψηφιότητα μπορούν να θέσουν μόνο τα μέλη του συλλόγου, που έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 6 του ΝΕΟΥ καταστατικού του συλλόγου, μέλη του μπορούν να είναι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία αρμοδιότητας της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν έδρα το Δήμο Πατρέων, το Δήμο Δυτικής Αχαίας και το Δήμο Ερυμάνθου, ανεξάρτητα από το φύλο τους, είτε υπηρετούν οργανικά, με απόσπαση, προσωρινή τοποθέτηση, μόνιμοι ή προσωρινοί αναπληρωτές.
  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση καθώς και οι Εκλογές του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθούν φέτος χωρίς συνδικαλιστική άδεια.Όποιοι συνάδελφοι θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά στην εφορευτική επιτροπή ,παρακαλώ να μας ενημερώσουν άμεσα.
  Επιπλέον παρακαλούνται οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολικών μονάδων να μην ορίσουν επιμορφώσεις την ημέρα των εκλογών και να διευκολύνουν τους συναδέλφους να ασκήσουν με άνεση το εκλογικό τους δικαίωμα .

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα