Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας: “Θέλουν ξεκάθαρα την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας”

11.11.2020 / 22:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 8

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων Πάτρας αναφέρει τα εξής : ΅Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαμέσου του υπουργού ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδης αποφάσισε για αυτή την Κυριακή 15 Νοεμβρίου το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ, ενω  είχε απαγορέψει το άνοιγμα καταστημάτων της Κυριακής 1 Νοεμβρίου λόγω της διασποράς του κορωνοιου.

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών, στερεί το δικαίωμα των εργαζομένων για ξεκούραση, και ειδικά εν μέσω πανδημίας και εθνικού lock down που τα σουπερμάρκετ έχουν αυξημένη κίνηση. 

Φυσικά οι εργαζόμενοι καλούνται να την πληρώσουν πάλι με όλους τους κινδύνους που ακολουθούν αυτή την περίοδο της πανδημιας για αυτούς και τις οικογένειες τους. Η κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει την κατάργηση της κυριακατικης αργιας. Φυσικά μετα έρχεται η καταργηση του 8ωρου όπως ήδη έχουν προαναγγειλει και η μη πληρωμή των υπερωριών. 

Όλα αυτά οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα και πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων. Καλούμε τους καταναλωτές να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ την Κυριακή και να σεβαστούν τους εργαζόμενους ενώ απαιτούμε από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει με νόμο την Κυριακάτικη αργία ΆΜΕΣΑ”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα