Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας: Ανακοίνωση για το νέο νομοσχέδιο

13.05.2021 / 18:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
time-is-up

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας παίρνει θέση ενάντια στο νομοσχέδιο για το οκτάωρο και τις αργίες.

“ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Σε διαδικτυακή παρουσίαση του αντεργατικού νομοσχεδίου προχωρά σήμερα το μεσημέρι η κυβέρνηση της ΝΔ. Το νομοσχέδιο-έκτρωμα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή, το οποίο τιτλοφορείται «Για την προστασία της Εργασίας» -τίτλος που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα και εμπαίζει τους εργαζόμενους, αφού επί της ουσίας αποτελεί ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα κυβέρνησης και εργοδοσίας- έρχεται να ξεζουμίσει τους εργαζομένους και να χτυπήσει τη συνδικαλιστική τους δράση, κάνοντας και τυπικά νόμιμο το ξεχείλωμα της εργάσιμης μέρας οδηγώντας στην ανεμπόδιστη επιβολή 10ωρης και 12ωρης εργασίας και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή ως υπερωρία. Μια σειρά βάρβαρες ανατροπές (κυριακάτικη αργία, υπερωρίες, εδραίωση της τηλεργασίας, ψηφιακές κάρτες κλπ) παρουσιάζονται με θράσος ως «καινοτομίες» και «ατομικές επιλογές» λες και οι εργαζόμενοι μπορούν οι ίδιοι να αποφασίσουν τους όρους εργασίας ελεύθερα, απαλλαγμένοι από κάθε εργοδοτική βία, απαλλαγμένοι από κάθε οικονομικό και κοινωνικό καταναγκασμό.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλεί το Εργατικό Κέντρο Πάτρας την Πέμπτη 13 Μάη ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά το λογαριασμό για μια κρίση  για την οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς!

Δεν θα δεχτούμε να γυρίσει πίσω η ιστορία και να καταστρατηγηθούν μια σειρά κατακτήσεις

και δικαιώματα μου κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες!

Οι διεκδικήσεις μας για το δικαίωμα των γυναικών στη σταθερή εργασία με μείωση του εργάσιμου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στον χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας τον 21ο αιώνα, αποκτούν σήμερα ιδιαίτερη βαρύτητα, μπροστά στη μεγάλη επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων, της κυριακάτικης αργίας, για το παραπέρα χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ! 

ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 13 MΑΗ ΩΡΑ 7:00ΜΜ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα