Σύγκρουση Φίλη-Κεραμέως: «Παριστάνετε την υπουργό» – «Ήρθατε για σόου»

11.12.2020 / 13:37
keramews-filis-art

Επίθεση στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με προσωπικούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας είπε απευθυνόμενος στην κυρία Κεραμέως «είστε πλάσμα υπουργού» και πως «παριστάνετε την υπουργό ενώ δεν σας αναγνωρίζει κανείς».

«Η σύμβαση με την Cisco δεν έχει έρθει στη Βουλή, είναι απαράδεκτό. Δεν είναι ιδιωτική υπόθεση της κυρίας Κεραμέως. Ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί η κυρία Κεραμέως; Εχει πόλεμο με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Βαρυγκωμούν όλοι με την τηλεκπαίδευση» είπε αρχικά ο κ. Φίλης για να προσθέσει «η κυρία Υπουργός δεν υφίσταται. Είναι πλάσμα υπουργού».

Ο πρόεδρος της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γιώργος Στύλιος ζήτησε από τον κ. Φίλη να ανακαλέσει ωστόσο ο δεύτερος επέμεινε φωνάζοντας «με ποιους έχει υπογράψει συμβόλαια η κυρία υπουργός;».

Από την πλευρά της η κυρία Κεραμέως απάντησε: «λυπάμαι γιατί έχετε υπάρξει υπουργός και παίζετε ένα σόου σήμερα γιατί σήμερα η ατζέντα είναι να σηκώσουμε λίγη φασαρία. Μιλάτε για πλάσμα υπουργού, να ανακαλέσετε. Δεν είναι κοινοβουλευτική συμπεριφορά αυτό. Ηρθατε να κάνετε φασαρία. Είναι ντροπή. Αν δεν έχετε επιχειρήματα μην δημιουργείτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Μήπως διεκδικείτε την αρχηγία του κόμματος και γι’ αυτό θέλετε να κάνετε ειδήσεις;».

Ωστόσο ο κ. Φίλης επανήλθε: «η κυρία Κεραμέως περιφρονεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα παιδιά. Την υπουργό παριστάνετε; Δεν είστε, δεν σας αναγνωρίζει κανένας».

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα το γεγονός πως όταν ο πρόεδρος της επιτροπής κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να «σταματήσει το σόου» ο κ. Φίλης ζήτησε να μην γίνονται χαρακτηρισμοί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα