Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Ελλήνων για τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία

16.07.2021 / 23:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
germania_plimmires

Τον εφιάλτη έζησαν και πολλοί Έλληνες στη Γερμανία που κινδύνεψαν από τόνους ή πάλεψαν για να σώσουν τις περιουσίες τους. Με τα κινητά τους τηλέφωνα κατέγραψαν καρέ-καρέ τις στιγμές και ώρες αγωνία που έζησαν.

Ο Σταύρος Συσμανίδης, με έναν φακό στο χέρι, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει ακόμη ρεύμα, δείχνει τις καταστροφές στο εστιατόριό του. Από τις αρχές τις δεκαετίας του ’70 που ζει στο Βούπερταλ, τέτοια καταστροφή δεν είχε ξαναδεί. Εκατοντάδες Έλληνες σε Κολωνία, Χάγκεν και Λεβερκούζεν, έχουν πληγεί από τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε μια γραφική κοιλάδα της Βεστφαλίας και στις δύο όχθες του ποταμού Βούπερ, στην πόλη του Βούπερταλ, ζουν πάνω από 7.000 Έλληνες. Οι περισσότεροι εστιάτορες, των οποίων τα ισόγεια καταστήματα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
Ο Γιώργος Παρρίδης, πρόεδρος της κοινότητας εκεί, δείχνει την “πλατεία Θεσσαλονίκης” – όπως την ονομάζουν οι Έλληνες – από την οποία μόλις υποχώρησαν τα νερά του ποταμού. «Η ποσότητα του νερού ήταν τόσο μεγάλη, που δεν ξέραμε τι να κάνουμε…», εξηγεί ο Απόστολος Χατζημωυσιάδης, ο οποίος έχει ακίνητα ακριβώς δίπλα από τον ποταμό. Με το κινητό του κατέγραψε τις αγωνιώδεις στιγμές πριν την υπερχείλιση του ποταμού Βούπερ, ενώ με μια ομάδα συμπατριωτών του για ώρες πάλευαν να απαντλήσουν τα νερά από τα υπόγεια των σπιτιών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα