Παρασκευή, 27.11.2020, 6:45 μμ

Συγκλονίζει ο γιος θύματος κορωνοϊού: «Μου είπαν πως ο πατέρας μου δεν θα επιλεγεί για ΜΕΘ λόγω ηλικίας»

20.11.2020 / 16:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
A nurse provides medical care for a patient at a coronavirus disease (COVID-19) ward amid a surge in new cases that has forced Israel into a second nationwide lockdown, at Tel Aviv Sourasky Medical Center (Ichilov), Tel Aviv, Israel September 21, 2020. Picture taken September 21, 2020.  REUTERS/Ronen Zvulun     TPX IMAGES OF THE DAY

Τις δύσκολες στιγμές που έζησε, όταν υποχρεώθηκε να δει την κηδεία του πατέρα του -που έφυγε από Covid- μέσω κινητού τηλεφώνου, περιέγραψε Κώστας Οικονομίδης. Ο κ. Οικονομίδης, όπως είπε, προχώρησε στην δημοσιοποίηση της δραματικής ιστορίας που βίωσε στα social media για να αφυπνίσει όσους παίρνουν αψήφιστα την πανδημία. Η περιγραφή του είναι συγκλονιστική.

Ο Κώστας Οικονομίδης, του οποίου ο ηλικιωμένος πατέρας έφυγε από κορονοϊό στη Φλώρινα, μιλώντας στο Mega ανέφερε: «Ο κόσμος το ξέρει βέβαια αυτό στην Ελλάδα αλλά η κατάσταση είναι τραγική από την άποψη ότι φτάσαμε σε σημείο να επιλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει», είπε και συνέχισε:

«Γιατί εμένα προσωπικά μου είπανε ότι “ο πατέρας σας ακόμη και να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ δεν θα επιλεγεί για να διασωληνωθεί επειδή είναι 73 ετών. Θα προτιμήσουμε κάποιο νεότερο”. Αυτό ειπώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου της Φλώρινας. Μας είπαν ότι δεν υπάρχει ΜΕΘ πουθενά στη Βόρεια Ελλάδας και μας είπαν ότι “πιστέψτε με ακόμη και να βρεθεί κρεβάτι, στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα ή στη Λάρισα, δεν θα προτιμήσουν να το δώσουν στον πατέρα σας που είναι 73 χρονών θα προτιμήσουν να το δώσουν σε κάποιο νεότερο που έχει περισσότερα ποσοστά επιβίωσης”».

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα