Συγκλονίζει ο 12χρονος Πατρινός: Έκανε το εμβόλιο μόλις είδε τι πέρασε η γιαγιά του από τον κορωνοϊό

09.09.2021 / 9:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tgiltowcjm6139973cc204c

Είναι 12 χρονών και με το που άνοιξε η πλατφόρμα για το εμβόλιο δεν το σκέφτηκε. Ο κορονοϊός είχε ήδη χτυπήσει τον παππού και τη γιαγιά του…

Η ανησυχητική αύξηση στα περιστατικά τους τελευταίους μήνες, έχει προκαλέσει “συναγερμό”, λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα. Ωστόσο, ούτε αυτό αρκεί όπως φαίνεται για να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα, έχουν νοσηλευθεί 22 νεογνά. Όλα σε ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης, μέχρι να βγουν αρνητικά τα αποτελέσματά τους.

Στην Παιδιατρική Κλινική αντίστοιχα, τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν, μόνο τον τελευταίο χρόνο, ανήλθαν σε 107, ενώ θετικά στα εξωτερικά ιατρεία διαγνώστηκαν 207 παιδιά, με τα ποσοστά τους δύο τελευταίους μήνες του καλοκαιριού να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Ο Κώστας από την Πάτρα είναι μόλις 12 ετών. Είναι ένα από τα δεκάδες παιδιά που εδώ και 1,5 χρόνο, η σχολική του ζωή, αλλά και η καθημερινότητα του ίδιου και της οικογένειάς του άλλαξαν, λόγω της πανδημίας.

Ιδίως, όταν οι αγαπημένοι του παππούς και γιαγιά νόσησαν από κορονοϊό. Όπως λέει ο Κώστας Γκότσης στον ΑΝΤ1, καθώς ήταν επίπονη η νόσηση από κορονοϊό για την γιαγιά του, «με το που άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό και γενικώς από όταν ήξερα ότι θα κάνουν και τα παιδιά, δεν είχα κανένα θέμα ούτε κανένα πρόβλημα, να πάω να κάνω το εμβόλιο»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα