Συγκλονίζει διασώστης του ΕΚΑΒ από τη Θεσσαλονίκη: «Το 90% των κλήσεων είναι για ασθενείς με κορωνοϊό»

19.11.2020 / 14:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ekab123

Συγκλονίζει η ανάρτηση ενός διασώστη του ΕΚΑΒ από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καθημερινής μάχης κατά του κορωνοϊού.

Ο Αλέξανδρος Λαφιώτης με στην ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα οι κλήσεις του ΕΚΑΒ σε ποσοστό 90% ίσως και παραπάνω αφορούν ασθενείς με COVID-19.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά λέει, άνηκε και αυτός, στην αρχή, στους «δύσπιστους» για τη σοβαρότητα της κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού.

«Ήμουν ένας από εσάς τους “δύσπιστους” που στην αρχή της πανδημίας έλεγα, “ρε μήπως μας κοροϊδεύουν; αποκλείεται να μεταδίδεται τόσο εύκολα. τα νούμερα που μας παρουσιάζουν είναι ψεύτικα, σιγά μια απλή γρίπη είναι, έλα μωρέ τα θύματα είναι μόνο ηλικιωμένοι με συνοδά νοσήματα…”!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Πλέον ο διασώστης απευθύνει δραματική έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα καθώς όπως λέει, βλέπει μέχρι και νέους υγιείς ανθρώπους να παρακαλούν για λίγο οξυγόνο.

Το κείμενο της ανάρτησης:

«Το όνομά μου είναι Λαφιώτης Αλέξανδρος είμαι διασώστης στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και είμαι ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ !!!! Ήμουν ένας από εσάς τους “δύσπιστους” που στην αρχή της πανδημίας έλεγα, ρε μήπως μας κοροϊδεύουν; αποκλείεται να μεταδίδεται τόσο εύκολα. τα νούμερα που μας παρουσιάζουν είναι ψεύτικα, σιγά μια απλή γρίπη είναι, έλα μωρέ τα θύματα είναι μόνο ηλικιωμένοι με συνοδά νοσήματα… ΠΛΕΟΝ ΟΧΙ !!!!

Σας γράφω λοιπόν για να σας ενημερώσω: το τελευταίο διάστημα οι κλήσεις του ΕΚΑΒ σε ποσοστό 90% ίσως και παραπάνω αφορούν ασθενείς με SARS COV-2.

Όχι μόνο ηλικιωμένους αλλά και πολλούς νέους ανθρώπους, χωρίς άλλες ασθένειες…

Έχω βρεθεί στην δύσκολη θέση να βλέπω νέους υγιείς ανθρώπους να παρακαλούν για λίγο οξυγόνο, να μπερδεύουν τα λόγια τους, να λιποθυμούν μόλις κάνουν δυο βήματα…

Έχω βρεθεί στην δύσκολη θέση να βλέπω παιδιά να χαιρετούν τους γονείς τους που έφευγαν για το νοσοκομείο με την απορία “ζωγραφισμένη” στο πρόσωπό τους: άραγε θα τον ξαναδώ;

Να τους χαιρετούν χωρίς να μπορούν να τους φιλήσουν γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να κολλήσουν κι αυτοί…

Έχω κι εγώ να δω μήνες δικούς μου ανθρώπους γιατί φοβάμαι να πάω κοντά τους μήπως τους κολλήσω…

Έχω και εγώ δικούς μου ανθρώπους που καταστράφηκαν οικονομικά από αυτή την κατάσταση…

Στο πρώτο lockdown τα πράγματα ήταν διαφορετικά…

Οι δρόμοι ήταν άδειοι, κυκλοφορούσαν ελάχιστα αυτοκίνητα και οι άνθρωποι ήταν προσεκτικοί.

Ίσως γι αυτό βγήκαμε σχετικά γρήγορα από την πρώτη κρίση.

Νομίζω οτι στο δεύτερο κύμα τα πράγματα δεν είναι το ίδιο. Βλέπω νέα παιδιά να λένε: “πωωω ρε φίλε έσκασα με τη μάσκα” την στιγμή που την φορούν για να πάρουν 2 λεπτά έναν καφέ. Την ίδια στιγμή ηλικιωμένοι με ένα σωρό προβλήματα την φορούν για ώρες ολόκληρες υπομονετικά για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Η κατάσταση είναι πλέον ΟΡΙΑΚΗ !!!

Δεν είναι συνομωσία είναι ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ !!!

Στα νοσοκομεία οι συναγωνιστές μας γιατροί και νοσηλευτές δίνουν αγώνα ανάμεσα στις εφημερίες να ελευθερώσουν μερικά κρεβάτια είτε στις κλινικές είτε στις ΜΕΘ. Οι κλινικές για άλλες ειδικότητες κλείνουν ή συγχωνεύονται για να μπορέσουν τα νοσοκομεία μας τον τεράστιο φορτίο των ασθενών με κορωνοϊό που δέχονται καθημερινά.

Δυστυχώς κι εμείς στο ΕΚΑΒ παρά τα υπερβολικά πολλές φορές μέτρα ασφαλείας έχουμε τα “θύματα” μας, ευτυχώς όχι απώλειες, με συναδέλφους μου που νοσούν…

Σας γράφω λοιπόν και σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μείνετε σπίτι αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μετακινηθείτε, να φοράτε μάσκα ΠΑΝΤΟΥ και να προσέχετε τον εαυτό σας αλλά και τους συνανθρώπους σας και όλοι μαζί να επιστρέψουμε πάλι στην ζωή που είχαμε πριν, να αγκαλιάσουμε και να φιλήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους !!!

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας…»

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα