Συγκλονιστικές μαρτυρίες από Ελληνίδες που ζουν στην Ινδία: Προσεύχεσαι να μην χρειαστεί να νοσηλευτείς (vid)

26.04.2021 / 14:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
india_ellinides

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στην Ινδία καθώς χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν από κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες, ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απελπιστική. Για την ασύλληπτη αυτή κρίση μίλησαν την Δευτέρα (26/4) δύο Ελληνίδες που τα τελευταία ζουν στη χώρα και τα όσα περιγράφουν είναι συγκλονιστικά.

Στο T live και την Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε η Πωλίνα Παπακώστα, η οποία ζει στην Ινδία μαζί με την οικογένειά της. Όπως εξήγησε, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και τα καταστήματα αυτά λειτουργούν 7 με 11 το πρωί. Σημείωσε επίσης ότι μέχρι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο υπήρχε μια απίστευτη ευφορία ότι «ο κορονοϊός τελείωσε, είναι πίσω μας».

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, σημειώνει ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί νοσηλεία. «Αν χρειαστεί να πάμε στο νοσοκομείο, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα» λέει χαρακτηριστικά. «Απλά ελπίζεις και προσεύχεσαι να μην χρειαστεί να νοσηλευτείς, γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία, δεν υπάρχει οξυγόνο, δεν υπάρχει τίποτα», προσθέτει.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Συγκλονιστικά όμως ήταν και τα όσα περιέγραψε στην ΕΡΤ η Ευγενία Βλαχοπούλου, γενική γιατρός στο Νέο Δελχί.

«Τα νοσοκομεία δεν έχουν οξυγόνο για τους ασθενείς covid και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Με το αυτοκίνητό τους ασθενείς ψάχνουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για παροχή οξυγόνου και μπορεί το βράδυ να καταλήξει σπίτι του χωρίς να έχει καταφέρει τίποτε», είπε η κ. Βλαχοπούλου.

Πρόσθεσε δε ότι «εκτός ελέγχου βρίσκεται η πανδημία στις μεγάλες πόλεις ενώ η επαρχία δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα». Ωστόσο, όπως είπε «δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει τη μετακίνηση στην επαρχία και εάν γίνει διασπορά στην επαρχία η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη, καθώς εκεί δεν υπάρχουν νοσοκομεία».

Όπως είπε «η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού είναι πιο μεταδοτική, για το εάν είναι και πιο θανατηφόρα δεν έχει αποδειχθεί» ενημέρωσε. Στη Βομβάη η ινδική μετάλλαξη αφορά στο 30% των περιστατικών και στο Νέο Δελχί το 10%».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα