Συγκινεί ο πιλότος του F-16: Μόνο υπερήφανος μπορεί να νιώσει κάποιος όταν πετά σε μια εθνική επέτειο

28.10.2021 / 22:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 12

Ο Χριστόδουλος Γιακουμής, ο 37χρονος πιλότος του F-16, επισμηναγός της ομάδας «ΖΕΥΣ» σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης με το μήνυμα που έστειλε από το κόκπιτ του F-16 και την επιλογή των στίχων του Κωστή Παλαμά.

«Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά, Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή βρέθηκε στο μάτι των εχθρών πάλεψε και νίκησε» είπε και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Κωστή Παλαμά για να κλείσει τον χαιρετισμό του: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

Ο ίδιος, μιλώντας στο GrTimes.gr είπε πως το περίμενε καιρό.

« …Το συζητούσαμε με τους συναδέλφους που το έχουν επιχειρήσει στο παρελθόν και ανυπομονούσα. Είναι και πανέμορφη η Θεσσαλονίκη, τέλεια η παραλία, μας βοήθησε και ο καιρός, όλα από ψηλά φαινόταν υπέροχα στην πόλη. Δεν το συζητάμε, μόνο υπερήφανος μπορεί να νιώσει κάποιος όταν πετά σε μια εθνική επέτειο» τόνισε.

«Το να γίνεις ιπτάμενος επιδείξεων χρειάζεται τουλάχιστον δύο μήνες εκπαίδευση, εφόσον έχεις την ανάλογη εμπειρία. Ουσιαστικά το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό της συντήρησης σε τέτοια επίπεδα. Πρέπει τουλάχιστον μια φορά στις 15 ημέρες να πετάς στο προφίλ αυτών των πτήσεων. Θέλει πολύ κόπο και δουλειά και πολλές ώρες εκπαίδευσης ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ελπίζω να άρεσε στον κόσμο, γιατί το βασικό ζητούμενο αυτό είναι, ειδικά σε μια περίοδο που δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τον κορονοϊό. Εγώ, αν και δεν είχα εικόνα την ώρα της πτήσης, έμαθα μετά από τους συναδέλφους ότι είχε πολύ κόσμο στην παραλία που σήκωσε το κινητό του και τράβηξε εικόνες την ώρα της πτήσης» προσθέτει ο κ. Γιακουμής.

Συμπληρώνει δε, ότι οι ελιγμοί που γίνονται σε αυτού τους είδους τις επιδείξεις επιλέγονται πολύ χρόνο νωρίτερα από την ημέρα της εκτέλεσης. «Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα με την υπόλοιπη ομάδα σκεφτόμαστε ένα πρόγραμμα το οποίο το υλοποιούμε και την επόμενη χρονιά φροντίζουμε να το εξελίσσουμε. Αυτό σημαίνει, ότι του χρόνου θα δείτε ακόμη περισσότερα πράγματα», λέει χαρακτηριστικά.

Επίσης ο επισμηναγός, Χριστόδουλος Γιακουμής τόνισε πως «τα μηνύματα που απευθύνονται, επιλέγονται από όλη την ομάδα και φυσικά από το αρχηγείο. Έτσι συνέβη και φέτος», ενώ για την ομάδα «ΖΕΥΣ» που κάθε χρόνο χαρίζει μοναδικές στιγμές με τις επιδείξεις πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μια πολύ έμπειρη ομάδα που έχει μια συνέχεια από το 2010, με πτήσεις ακόμη και στο εξωτερικό, όπως πρόσφατα στην Τσεχία και την Αυστρία».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα