Συγκινεί νοσηλεύτρια: Η μοναξιά των ασθενών στον θάλαμο της ΜΕΘ-“Κοιτάξτε, μας χαιρετάει”

12.11.2020 / 9:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Χωρίς τίτλο

Μια νοσηλεύτρια στέκεται μπροστά από μία ασθενή σε ΜΕΘ και της κρατά το τάμπλετ για να δει κάποιον συγγενή ή φίλο της. Η ασθενής, μόνη της, στο νοσοκομείο Σωτηρία, δίνει τη μάχη της με τον κορονοϊό και αναζητεί την επικοινωνία με τη ζωή.

Η νοσηλεύτρια της ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Σωτηρία μιλά στο OPEN ΤV, τονίζοντας: “Χαιρετούσε η συγκεκριμένη ασθενής και λέγαμε στον συγγενή της “Κοιτάξτε, μας χαιρετάει””.

Η 27χρονη νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του “Σωτηρία” κάνει πράξη την επιθυμία της ασθενούς να δει έστω κάποιον συγγενή της. Της κρατά το τάμπλετ, προσφέροντάς της λίγες στιγμές χαράς.

“Χαιρετάς και η συγκεκριμένη ασθενής σηκώνει το χεράκι της και μας κάνει το νόημα “γεια” που για εμάς είναι δεδομένο αυτή τη στιγμή ότι θα χαιρετήσουμε έναν περαστικό στο δρόμο. Κι όμως δεν είναι. Το βλέπουμε ότι το κάνει και συγκινούμαστε κι εμείς οι ίδιοι”, αναφέρει η νοσηλεύτρια.

Το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά της Σοφίας η ασθενής δεν τα έχει αντικρύσει ποτέ. Oμως, μέσα από τις ψυχρές στολές και τις τριπλές μάσκες είναι ο δικός της άνθρωπος στη μοναχική μάχη που δίνει κόντρα στον κορονοϊό.

“Είναι πολύ μοναχικός ο δρόμος των ασθενών. Μπορεί να μείνουν δηλαδή και 40 ημέρες αλλά και παραπάνω. Ακόμα πιο δύσκολο είναι ότι δεν μπορούν να δουν τους συγγενείς τους. Στην ουσία είμαστε το στήριγμά τους εκείνη τη στιγμή. Δεν έχουν κάποιον άλλον”, σημειώνει η νοσηλεύτρια.

Πέρα από ωράρια και ανθρώπινες αντοχές, η ομάδα της πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία δίνει καθημερινά τη μάχη της για όσους περνούν ακόμη και εβδομάδες αποκλεισμένοι σε θαλάμους νοσοκομείων να παλεύουν να νικήσουν τον κορονοϊό, μόνοι τους, χωρίς κανένα επισκεπτήριο.

“Όλοι είμαστε πάντα κοντά στους ασθενείς γιατί κι εκείνοι πάντα ακούν τον ήχο από το τάμπλετ και πάντα μας λένε “ωχ, μήπως είναι κάποιος δικός μου;” Το περιμένουν αυτό το πράγμα. Πραγματικά το περιμένουν”.

πηγη

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα