Συγκέντρωση στο ανάχωμα του Φράγματος: Είπαν ΟΧΙ στα φωτοβολταϊκά στη Λίμνη Πηνειού

17.01.2022 / 8:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
FRAGMA-1-1024x528

Ένα δυνατό ΟΧΙ βροντοφώναξαν το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι της Πηνείας που συγκεντρώθηκαν στο ανάχωμα του Φράγματος Πηνείου, στην ιδιωτική επένδυση για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις εσωλίμνιες εκτάσεις της λίμνης.

Πρόεδροι και κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων που «ακουμπούν» στη λίμνη, εκπρόσωποι φορέων από όλη τη Βόρεια Ηλεία, δήλωσαν πως θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να μην υλοποιηθεί ένα έργο που θα «υποβαθμίσει» το περιβάλλον και τις ζωές τους και κατ’ επέκταση θα βάλει ταφόπλακα σε όποια αναπτυξιακή ελπίδα έχει ένα από τα ομορφότερα σημεία του νομού μας.

Επέρριψαν ευθύνες σε όσους επιθυμούν «να γεμίσουν την Πηνεία με φωτοβολταικά» αλλά και σε όσους είτε με τη σιωπή τους είτε με ανοχή τους συμβάλλουν στην καταστροφή του τόπου τους.

Στάθηκαν δε στην απουσία των … υπευθύνων οι οποίοι όπως επεσήμαναν «ξέρουν αλλά δεν μας λένε τι πρόκειται να γίνει στα χωριά μας».

Στην συγκέντρωση της Κυριακής συμμετείχε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα φέρει το θέμα των φωτοβολταϊκών για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, την ερχόμενη Τετάρτη. Επέρριψε δε ευθύνες στον Δήμαρχο κ Γιάννη Λυμπέρη ο οποίος, όπως ανέφερε «καθυστερεί εδώ και 4 μήνες και δεν θέλει να δώσει σαφείς απαντήσεις».

Νωρίτερα μίλησαν οι πρόεδροι Κάμπου Κώστας Σπηλιωτόπουλος, Εφύρας Χαράλαμπος Τσαρούχας, Κεραμιδιάς Γιώργος Στάμος, Αρχαίας Ήλιδας Νίκος Καγιαννάς, οι οποίο κάλεσαν τους κατοίκους όλης της Ηλείας στα συμπορευθούν στο αγώνα που κάνουν για τον τόπο τους.

Στη συγκέντρωση επίσης τοποθετήθηκαν και έθεσαν εαυτό στο πλευρό των κατοίκων της Πηνείας, ο υποψήφιος Βουλευτής Θοδωρής Βλαγκούλης, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Ήλιδας κ.κ. Χρήστος Φωτόπουλος και Σπύρος Τζουλέκης, ο πρωήν Δημοτικός Σύμβουλος Λεχαινών Τάκης Λαϊνάς, η δικηγόρος Αμαλιάδας κ Κλεονίκη Γκουβίτσα και κάτοικοι των χωριών της περιοχής. Να σημειωθεί πως την οργάνωση της πρώτης από μια σειρά κινητοποιήσεων που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον διοργάνωσε η Ομάδα Ενεργών Πολιτών.

Kinitopoiisi fragma
Kinitopoiisi fragma 6
Kinitopoiisi fragma 7
Kinitopoiisi fragma 8
Kinitopoiisi fragma 9
Kinitopoiisi fragma 1
Kinitopoiisi fragma 5
Kinitopoiisi fragma 3
Kinitopoiisi fragma 4
Kinitopoiisi fragma 2
Kinitopoiisi fragma 10

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα