Σύγχυση στην Πάτρα για τις εκκλησίες: 9 άτομα ο Άγιος Ανδρέας, 25 ο ναός της Ευαγγελίστριας

13.12.2020 / 13:27
κο 44

Σύγχυση δημιούργησαν στις τάξεις της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού επιτελείου για το άνοιγμα των εκκλησιών τις ημέρες των γιορτών.

Μόνο για τα Χριστούγεννα και για τα Θεοφάνεια επιτρέπεται η Θεία Λειουργία με την είσοδο πιστών, όμως με αυστηρά μέτρα. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι ο αριθμός των ατόμων ανάλογα με το είδος του ιερού ναού, μέτρο που μετατρέπεται σε γόρδιο δεσμό καθώς φέρνει πολλά “παράλογα”.

Ανακοινώθηκε η είσοδος 9 ατόμων σε όλες τις εκκλησίες, εκτός από τους Μητροπολιτικούς Ναούς όπου θα επιτρέπεται η Θεία Λειτουργία με την παρουσία έως και 25 ατόμων.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις στην Πάτρα, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας θα επιτρέπονται 25 άτομα ανήμερα Χριστουγέννων και Θεοφανείων, ενώ την ίδια ώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα (στη μεγαλύτερη εκκλησία των Βαλκανίων) θα επιτρέπονται μόνο 9 άτομα!

Αντίστοιχα τέτοια παράδοξα αντιμετωπίζουν και άλλες πόλεις της χώρας, όπου ο Μητροπολιτικός τους ναός είναι αρκετά μικρότερος από άλλες εκκλησίες. (Ζάκυνθος, Κέρκυρα κ.α)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα