Αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, στην πίτσα δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς!
Ο Πέτρος Συρίγος, σήμερα, φτιάχνει μία παραλλαγή που θυμίζει στρούντελ με αλλαντικά και τυριά.
Υλικά
1 συσκευασία φύλλο ζύμης για πίτσα
10 φέτες καπνιστό χοιρινό
10 φέτες σαλάμι αέρος
10 φέτες πεπερόνι
10 φέτες μετσοβόνε
10 μοτσαρέλα
10 φύλλα βασιλικού
Ρίγανη
400 ml σάλτσα ντομάτας
Διαδικασία
Ανοίγουμε τη συσκευασία. Βάζουμε ένα το φύλλο στον πάγκο εργασίας και το ανοίγουμε λίγο με τον πλαστή ώστε να μεγαλώσει. Στο κέντρο βάζουμε 100 ml ποσότητα από τη σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε 5 φέτες από τα αλλαντικά στη σειρά.
Έπειτα βάζουμε άλλα 100 ml σάλτσα και προσθέτουμε 5 φέτες από όλα τα τυριά στη σειρά και αυτά. Τέλος προσθέτουμε 5 φύλλα ψιλοκομμένο βασιλικό και μισή κουταλιά ρίγανη. Κόβουμε σε λωρίδες τις άκρες και κλείνουμε με τρόπο σταυρωτά σαν ψαροκόκαλο. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 12-15 λεπτά.