Στουρνάρας: Οι κυβερνήσεις πρέπει τώρα να ρίξουν τον πληθωρισμό

18.09.2023 / 7:48
Stournaras__2_

Οι κυβερνήσεις πρέπει να συμβάλουν στη συγκράτηση των τιμών καταναλωτή, αφού το κόστος δανεισμού έφθασε σε επίπεδο που μπορεί κάλλιστα να είναι το ανώτατο, ανέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με δηλώσεις του στο Bloomberg News.

«Η νομισματική πολιτική έχει κάνει το χρέος της για την καταπολέμηση του πληθωρισμού» δήλωσε ο Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας, όπου συμμετείχε σε συνάντηση αξιωματούχων του χρηματοπιστωτικού τομέα της ευρωζώνης. «Τώρα εναπόκειται στη δημοσιονομική πολιτική να βοηθήσει ώστε να περιοριστούν οι πληθωριστικές πιέσεις.»

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, τα σχόλια ακολουθούν παρόμοια δήλωση του διοικητή της γαλλικής κεντρικής τράπεζας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, ο οποίος προέτρεψε σε ένα «πιο κατάλληλο μείγμα πολιτικής» την Παρασκευή. Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε επίσης ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ανακόψουν τα μέτρα βοήθειας που σχετίζονται με την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα