Στον σταθμό του Διακοπτού επέστρεψε ο συρμός του Οδοντωτού 

26.02.2024 / 13:53
ka 24

Στο σταθμό του Διακοπτού επέστρεψε ο συρμός του Οδοντωτού που νωρίτερα είχε ακινητοποιηθεί. Το τραίνο πήγαινε προς τα Καλάβρυτα όμως κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο καιρός ήταν άσχημος και έτσι αποφασίστηκε η γραμμή να γυρίσει πίσω.

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής προς το Διακοπτό σημειώθηκαν κατολισθήσεις μετά από την έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα ο Οδοντωτός και οι επιβάτες του να εγκλωβιστούν. Άμεσα συνεργεία της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας καθάρισαν τις γραμμές από τις πέτρες και τα φερτά υλικά. Οι ι επιβάτες μεταφέρθηκαν στον ίδιο σταθμό, όπου τους προσφέρθηκε με μέριμνα του Δήμου Αιγιαλείας, νερό και αναψυκτικά, ενώ στη συνέχεια τους παρέλαβαν λεωφορεία της Hellenic Train.

Στην περιοχή του φαραγγιού του Βουραϊκού, από όπου περνάει ο συρμός του Οδοντωτού, σημειώνονται συχνά κατολισθήσεις, λόγω του ότι έχει αποψιλωθεί από δέντρα εξαιτίας των πυρκαγιών των τελευταίων ετών.

Άμεση ήταν ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη μετά την ακινητοποίηση συρμού του Οδοντωτού στη θέση Νιάματα της γραμμής Διακοπτό – Καλαβρυτα. Ο κ. Ζαΐμης επικοινώνησε άμεσα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη για να συντονιστούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Ο χώρος έχει καθαριστεί όμως η γραμμή του Οδοντωτού θα παραμείνει λόγω της κακοκαιρίας για σήμερα κλειστή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα