Στον εισαγγελέα διευθυντές σχολείων στη Ζάκυνθο – Θα απολογηθούν για τις καταλήψεις μαθητών

28.11.2023 / 10:47
fa 6

Στην Εισαγγελία Ζακύνθου έχουν κληθεί να απολογηθούν σήμερα διευθυντές γυμνασίων και λυκείων του νησιού για τις μαθητικές καταλήψεις σε σχολεία.

Η κλήση του εισαγγελέα έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των καθηγητών οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας (11πμ-2μμ) σήμερα και παράσταση διαμαρτυρίας στη 1μ.μ όλων των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην Εισαγγελία Ζακύνθου.

Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία Γονέων Ιόνιων Νήσων (Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς και Λευκάδας) διαμαρτύρεται,ι για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία των νησιών, την ανυπαρξία αντισεισμικών και ηλεκτρολογικών ελέγχων και τα προβλήματα μεταφοράς των παιδιών στα σχολεία.

Όπως ανακοίνωσε, η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, καταδικάζει την ενέργεια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, να καλέσει σε απολογία τους Διευθυντές των σχολείων, που τελούσαν υπό κατάληψη τον Οκτώβριο και ζητά να παύσει κάθε δίωξη σε βάρος των διευθυντών. Όπως υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ, μαθητές μας δικαιολογημένα διαμαρτύρονται διότι:

H σχολική χρονιά ξεκίνησε με τουλάχιστον 90 κενά εκπαιδευτικών, ενώ ακόμη και τώρα -τέλος του Α΄ τετραμήνου- υπάρχουν ακόμη 22 κενά και σχεδόν κανένα σχολείο δεν μπορεί να κάνει πλήρες πρόγραμμα, με αποτέλεσμα οι μαθητές μας να στερούνται το αγαθό της μόρφωσης

Tα σχολεία ενός από τους πλέον σεισμογενείς νομούς βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και σε πολλές περιπτώσεις κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ασφαλείας για τους ίδιους και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία που έχουν φθαρμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ανύπαρκτα κλιμακοστάσια διαφυγής σε περίπτωση σεισμού, εγγυήσεις στατικότητας των κτηρίων. Το κράτος και οι δικαστικές αρχές αντί να περιφρουρούν το συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών μας στη μόρφωση και τη καθολική υποχρέωση του κράτους στην παροχή της, επιλέγουν να ασχοληθούν με κατασταλτικό τρόπο με ζητήματα που η σχολική κοινότητα μπορεί και λύνει διαχρονικά μέσα από το διάλογο με παιδαγωγικό τρόπο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα