Παρασκευή, 19.08.2022, 11:09 μμ

Στον αέρα η νέα εφαρμογή gov.gr για κινητά – Εξουσιοδοτήσεις, πιστοποιητικά με ένα κλικ

21.12.2020 / 9:24
kinito

Στον αέρα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η νέα εφαρμογή του gov.gr για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, η οποία είναι διαθέσιμη στα app stores ώστε να μπορούν να την κατεβάζουν δωρεάν οι πολίτες. Η διάθεση της εφαρμογής αυτήν την εβδομάδα είχε ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ μέσω αυτής, όπως έχει επισημανθεί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν σε πρώτη φάση να κάνουν εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις, ενώ όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου θα είναι διαθέσιμες μέσω συνδέσμων. Οι πολίτες θα εισέρχονται στις υπηρεσίες με τους κωδικούς που διαθέτουν στο TaxisNet ή από το e-banking κάποιας από τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank).

Οπως επισημαίνεται στη σύντομη παρουσίαση της εφαρμογής, το app προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να εκδίδουν ηλεκτρονικά έγγραφα και να κρατούν αρχείο με δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις και πιστοποιητικά που έχουν καταρτίσει. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εφαρμογή της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί έναν «ψηφιακό χαρτοφύλακα» με πολλαπλές λειτουργίες: οι πολίτες μπορούν να ανταλλάσσουν ηλεκτρονικά έγγραφα μέσω των θυρίδων τους, καθώς επίσης και να ελέγχουν τη γνησιότητά τους μέσω των κωδικών QR που φέρουν. «Βασισμένη στο site του gov.gr, η εφαρμογή θα προσθέτει διαρκώς νέες δυνατότητες, κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητα. Οι σχέσεις του κράτους με τον πολίτη περνούν σε μια νέα εποχή, με απλές, λειτουργικές, γρήγορες και ασφαλείς υπηρεσίες» τονίζεται.

g1.png
gov.gr
gg.png
gov.gr
g3.png
gov.gr

Εως τώρα, βάσει των επίσημων στοιχείων, το gov.grτο οποίο ήδη συγκεντρώνει 724 ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχει δεχτεί 7 εκατομμύρια επισκέψεις, εξέδωσε 772.000 ψηφιακά έγγραφα, ενώ διεκπεραίωσε 6,6 εκατομμύρια άυλες συνταγές και ακόμη 2,3 εκατομμύρια άυλα παραπεμπτικά. Στόχος είναι πολύ σύντομα ο αριθμός των διαθέσιμων ψηφιακών υπηρεσιών να φτάσει τις 1.000 και να εμπλουτίζεται διαρκώς ώστε να μετατραπεί, τελικά, στον μόνο ψηφιακό δίαυλο επαφής του κράτους και του πολίτη.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη:

ethnos.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα