Στο… ταμείο σήμερα για τέσσερις φόρους – Πώς να διορθώσετε λάθη στον ΕΝΦΙΑ

29.10.2021 / 8:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
2281ae642fb1b8031f851abda1ad0152_L

Ο λογαριασμός περιλαμβάνει την εξόφληση της τέταρτης δόσης του φόρου εισοδήματος, των δύο πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ, των τριών δόσεων για την επανένταξη στις 100 και 120 δόσεις για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία και την καταβολή του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν αντιληφθεί ότι έχουν κάνει λάθος στο Ε9 του με αποτέλεσμα να φουσκώσει το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, έως το τέλος του μήνα έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη, κενά ή παραλείψεις στο έντυπο Ε9 και στη συνέχεια να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα, σήμερα 29 Οκτωβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τακτοποιήσουν:

-Δόση φόρου εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ύψους 670 εκατ. ευρώ. Όσοι έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό θα πρέπει να τακτοποιήσουν την τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος ύψους περίπου 270 εκ. ευρώ ενώ οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν 400 εκ. ευρώ. Ακολουθούν άλλες τέσσερις μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία να πρέπει να εξοφληθεί έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2022.

-Τις 2 δόσεις ΕΝΦΙΑ 850 εκατ. ευρώ, οι οποίες αφορούν 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων και 65.000 επιχειρήσεις. Το υπουργείο οικονομικών έδωσε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυτό το μήνα να πληρώσουν πληρώσουν με διπλή δόση και τη δόση του Σεπτεμβρίου. Πλέον ακολουθούν ακόμα τέσσερις δόσεις με τη τελευταία να καταβάλλεται έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022.

-Τις 3 δόσεις για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ενεργοποιήσουν την αναβίωση της ρύθμισης των100 και 120 δόσεων. Οι οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία και έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021 προκειμένου να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο mybusinessSupport και να καταβάλλουν τη δόση του Αυγούστου μαζί με τις δόσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι απώλεια της ρύθμισης επέρχεται στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) ο οφειλέτης δεν καταβάλλει 3 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των 3 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. β) οφειλέτης δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός 3 μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους. γ) ο οφειλέτης δεν εξοφλεί ή τακτοποιεί τις νέες οφειλές του εντός της προθεσμίας καταβολής τους.

-Πληρωμή ΦΠΑ ύψους 600 εκ. ευρώ. Στις 29 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία πληρωμής ΦΠΑ της φορολογικής περιόδου Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα