«Στο σφυρί» το ιστορικό ξενοδοχείο Hotel Helmos στα Καλάβρυτα

22.03.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
291832-helmos600_04_74624_359630

«Στο σφυρί» βγαίνουν νεοκλασικά και διατηρητέα κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα που τόσο η ιστορία τους όσο και τα αρχιτεκτονικά τους χαρακτηριστικά τα καθιστούν εμβληματικά.

 Ξενοδοχεία, επαύλεις και αρχοντικά συνιστούν τη μερίδα του λέοντος στη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», που υπογραμμίζει ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει οι αγορές ιστορικών ακινήτων τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας, με στόχο την ανακατασκευή και την εκμετάλλευσή τους.

Τα εν λόγω κτίρια συγκεντρώνουν υψηλή ζήτηση και το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι επιλογές στην αγορά, ενώ ορισμένα λειτουργούσαν ως ξενοδοχεία, μια χρήση που παραμένει δημοφιλής ακόμα και σήμερα. Τα κτίρια αυτά βρίσκονται στην κατοχή ιδιωτών επενδυτών, ή ακόμα και ασφαλιστικών φορέων και ιδρυμάτων.

Ανάμεσα τους το  Hotel Helmos στα Καλάβρυτα

Στην ιστορική πλατεία Ελευθερίας στα Καλάβρυτα βρίσκεται το ξενοδοχείο που το 1943 πυρπολήθηκε από τους Γερμανούς και καταστράφηκε. Το ξενοδοχείο των 1.522 τ.μ. χτίστηκε το 1922. Διαθέτει 28 δωμάτια και σουίτες με συνολικά 63 κλίνες. Το ξενοδοχείο ανακατασκευάστηκε την περίοδο 1952-1953 και ανακηρύχθηκε αρχιτεκτονικό μνημείο. Σήμερα το ακίνητο πωλείται έναντι ποσού 1,8 εκατ. ευρώ.

Τα άλλα τρία…

Θεσσαλονίκη: Το μεσοπολεμικό Tourist Hotel

Κηφισιά: Το πρώην Grand Hotel de Kifissia

Κέντρο Αθήνας – Το πρώτο ξενοδοχείο – “Αίολος”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα