Στο προσκήνιο το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο και ΑΣΟ- Τι ανέφερε στον MAX FM ο Ανδρέας Αντωνόπουλος για τα δύο αυτά έργα

01.07.2021 / 12:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
333

Δύο μεγάλα έργα βρίσκονται «στα σκαριά» στην Πάτρα, των οποίων σκοπός είναι η ανάδειξη του πολιτισμού της αχαϊκής πρωτεύουσας αλλά και η αναβάθμιση της ζωής των περιοχών τους. Ο λόγος φυσικά για το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο και για το ΑΣΟ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος μίλησε στον ΜΑΧ FM και για τα δύο αυτά έργα και τόνισε το πόσο σημαντικά θα αποδειχτούν για την Πάτρα.

Όσον αφορά το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, ανέφερε πως ο χώρος αναμένεται να μετατραπεί σε ένα οπτικοακουστικό κέντρο πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα περιλαμβάνει σύγχρονη τεχωολογία και θα αναδεικνύει με όλους τους νέους ψηφιακούς τρόπους, την κληρονομιά της πόλης μας. Ήδη έχει δοθεί η μακέτα και ο στόχος είναι να γίνει ένας εκθεσιακός και συνεδριακός χώρος.

Όσον αφορά το ΑΣΟ, ο κ. Αντωνόπουλος ανέφερε πως πρόκειται για ένα εγκαταλελειμένο βιομηχανικό συγκρότημα που μπορεί να στεγάσει πολλές και ποικίλες λειτουργίες και πολιτιστικές δραστηριότητες. Σκοπός είναι να αξιοποιηθεί χωρίς να χάσει τη μορφή του. Να μετατραπεί σε ένα χώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και αθλητισμού. Ο εκπρόσωπος Τύπου όμως αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση που έχει προκύψει. «Ό,τι και να συμβαίνει, την ευθύνη την έχει η Δημοτική Αρχή. Βέβαια χρειάζεται να συνεννοηθούμε κιόλας σε αυτή τη πόλη. Δεν γινόταν με κανέναν τρόπο να διώξουμε τα πληρώματα το Σεπτέμβρη και μετά από 5 μήνες να γίνει καρναβάλι. Σε συνεργασία λοιπόν με τα πληρώματα και τη τεχνική εταιρεία, κανονίστηκε να αναβληθούν εργασίες και να γίνουν μετά το καρναβάλι. Με αυτή την αφορμή λοιπόν, οι ανάδοχοι βρήκαν την ευκαιρία να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους και το έργο να καθυστερήσει», ανέφερε ο Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα