Στο πλευρό του ιερέα που τέθηκε σε αργία, Οικονόμου και Μακρής – Είχε βαφτίσει τον γιο τους

09.06.2023 / 17:27
papadakia_plaka_mixalis_oikonomou

«Κύμα» υποστήριξης έχει λάβει ο ιερέας από την Πλάκα, που τέθηκε σε αργία μετά την απόφασή του να ντύσει παπαδάκια δυο κοριτσάκια.

Ανάμεσα σε όσους υποστηρίζουν τον πατέρα Αλέξανδρο, είναι και οι ηθοποιοί, Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Μακρής, τον γιο των οποίων έχει βαπτίσει ο συγκεκριμένος ιερέας.

Μέσω Facebook, ο Μιχάλης Οικονόμου ξεκίνησε μία εκστρατεία υπέρ του ιερέα, με τη μία ανάρτηση να ανεβαίνει μετά την άλλη. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο ηθοποιός καλεί τον κόσμο να υπογράψει προκειμένου να αρθεί η απόφαση για παύση του ιερέα από τα καθήκοντά του.
Σε μία από τις δημοσιεύσεις του, ο ηθοποιός χρησιμοποιώντας απόσπασμα από το άρθρο του πατρός Βασιλείου Θερμού τάσσεται και πάλι υπέρ του ιερέα που τέθηκε σε αργία. Το κείμενο αυτό αναφέρεται στον άνισο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα κορίτσια από τα αγόρια στη διακονία της εκκλησίας, κάτι το οποίο ο πατέρας Αλέξανδρος προσπαθεί να εξαλείψει.

Σε άλλη δημοσίευση, κοινοποίησε φωτογραφίες κοριτσιών που είναι ντυμένα παπαδάκια και συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία μιας εκκλησίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα όπου ιερουργεί ο πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας, ο ιερέας, ο οποίος, όπως σημειώνουν τα ΝΕΑ, έγινε αμισθί παπάς στα 66 του έχοντας διδάξει τον λόγο του Θεού επί 37 έτη μέσα στις σχολικές τάξεις από το Νυχτερινό των Εξαρχείων μέχρι τη Θεολογική Σχολή του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, τέθηκε σε αργία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Αρχιεπισκοπή Αθηνών που έλαβε την απόφαση αυτή ενημέρωσε τον ιερέα ότι δεν μπορεί να ιερουργεί έως ότου η υπόθεση συζητηθεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου έχει πλούσιες σπουδές, είναι διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας βιβλίων.

Πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι τα δύο κορίτσια είναι ηλικίας 14 ετών και είναι μεταξύ των παιδιών που εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή ενώ οι γονείς τους βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα