Στο πλευρό των ξεριζωμένων Αρμενίων ο βουλευτής Αχαΐας Κώστας Μάρκου

06.12.2020 / 13:07
μαρκου

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας Κώστας Μάρκου, πολύ πριν γίνει βουλευτής, ήταν ευρέως γνωστός για την προσφορά του σε όσους ανθρώπους ήταν σε ανάγκη, όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά όπου μπορούσε να βοηθήσει, φυσικά αφιλοκερδώς και χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας.

Μεταξύ πολλών άλλων, είναι ιδρυτικό μέλος και Επιστημονικός Υπεύθυνος  του  Προγράμματος  Ανθρωπιστικής βοήθειας του Πανεπιστημίου Πατρών με στόχο την αντιμετώπιση της ιωδιοπενίας σε παιδικό και εφηβικό πληθυσμό στο Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν και τη Γεωργία.

Με αυτή την ιδιότητα ο Κώστας Μάρκου από το 1998 βοηθάει  τα παιδιά του Καυκάσου, που πάσχουν από βαριά ιωδιοπενία, δηλαδή από σοβαρή έλλειψη ιωδίου, που προκαλεί βρογχοκήλη και διαταραχές ανάπτυξης. Χωρίς υπερβολή, χιλιάδες παιδιά του Καυκάσου, χάρη στην παρέμβαση των γιατρών της Πάτρας, έχουν σωθεί από τη σοβαρή αυτή ασθένεια και έχουν διαφύγει οριστικά από τον κίνδυνο. Κατά συνέπεια, ο σημερινός βουλευτής δεν θα μπορούσε να μην συμπαρασταθεί στους Αρμένιους αυτή τη φορά, με την ιδιότητα του μέλους της Ομάδας Ανθρωπιστικής Πρωτοβουλίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Ομάδα συμμετάσχει ενεργά στην Καμπάνια Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες πολέμου του Ναγκόρνο Καραμπάχμ, συγκεντρώνοντας τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες του Αρτσάχ.

Άλλωστε, όπως αναφέρει η Ομάδα: «Η προσπάθεια μας γίνεται, όπως πάντα, ανεξάρτητα από φυλετικούς, θρησκευτικούς ή εθνικούς διαχωρισμούς. Άλλωστε όταν χρειάσθηκε το 1994 η Ομάδα Ανθρωπιστικής Πρωτοβουλίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών βρέθηκε από την άλλη πλευρά του πολέμου και συνέδραμε πρόσφυγες  στο Αζερμπαϊτζάν.»

(από εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα