Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το γεννητικό υλικό της κλινικής που εμπλέκεται σε υπόθεση εμπορίας παιδιών

22.09.2023 / 21:22
ka 27

Σε ασφαλή χέρια βρίσκεται το γεννητικό υλικό της κλινικής αναπαραγωγής στα Χανιά, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση εμπορίας παιδιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22.9.2023) η Εθνική Αρχή της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Το γεννητικό υλικό και τα σχετικά αρχεία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τη μονάδα κλινικής αναπαραγωγής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «ο Άγιος Γεώργιος».

Όπως είχε αναφέρει και πριν από λίγες ημέρες το iatropedia.gr, η Εθνική Αρχή προχώρησε σε προσωρινή, εξάμηνη ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά και για όσο βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών

Σε ΦΕΚ της 14ης Σεπτεμβρίου 2023 μάλιστα, με αριθμό φύλλου 5466, ορίζεται η μεταφορά του γενετικού υλικού. Στο νοσοκομείο Χανίων, θα μεταφερθούν όλα τα αρχεία της κλινικής, όσα συνδέονται με το εργαστήριο αλλά και τα αρχεία των ατόμων που είχαν προσφύγει στις υπηρεσίες της κλινικής, είτε για κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα εκδοθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ανακοίνωση για το κοινό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα