Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ η πτήση της Ryanair – Έρευνα για το αν υπήρχαν πράκτορες (βίντεο)

24.05.2021 / 21:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 18

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ βρίσκονται οι επιβάτες της πτήσης της Ryanair, η οποία εξετράπη της πορείας της στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος καταζητείτο στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, 126 επιβάτες έφυγαν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Bενιζέλος» με τη συγκεκριμένη πτήση και όταν προσγειώθηκαν εκτάκτως στο Μινσκ συνελήφθησαν ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς και η σύντροφός του.

Ωστόσο, υπάρχουν τρία ακόμα άτομα των οποίων ο ρόλος ερευνάται, καθώς όταν απογειώθηκε το αεροπλάνο υπήρχαν 121 άτομα.

 Η ΕΥΠ πραγματοποιεί έρευνα για να εντοπίσει τα συγκεκριμένα πρόσωπα και τον ρόλο τους, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα ζητήσει από το αεροδρόμιο οπτικοακουστικό υλικό για να δει ακριβώς πού βρισκόταν ο δημοσιογράφος μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ποια άτομα βρίσκονται γύρω του. Παράλληλα θα ζητήσει και τη λίστα των επιβατών της πτήσης, εάν δεν την έχει ήδη.

Η  διαδρομή του ακτιβιστή δημοσιογράφου στη χώρα μας

Από το πρωί έχει γίνει μεγάλη έρευνα για το πώς έφτασε στη χώρα μας ο δημοσιογράφος αλλά και πώς κινήθηκε. Ο Ρομάν Προτάσεβιτς φαίνεται πως βρέθηκε στη χώρα μας στις 9 Μαΐου. Οι ελληνικές Αρχές διαπίστωσαν πως ο δημοσιογράφος έφτασε στην Ελλάδα παραμονές του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αλλά δεν ήταν δηλωμένος στην επίσημη αποστολή της αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας.

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μητροπόλεως όπου βρισκόταν μαζί με την την αρχηγό της λιθουανικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια στην Ακρόπολη, στο Πολυτεχνείο και στο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος έφυγε για Κρήτη μαζί με τη σύντροφό του στις 15 Μαΐου, ενώ στις 16 Μαΐου αναχώρησε η αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα