Στο Λονδίνο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο πατρινός Σάκης Πεφάνης

02.12.2020 / 7:39
sakis_pefanis

Τρεις Έλληνες και δύο Ελληνίδες πυγμάχοι είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν για τη χώρα μας την Ολυμπιακή πρόκριση τον Απρίλιο του 2021, στην ίδια πόλη που είχαν ξεκινήσει την προσπάθειά τους στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά στα μέσα του Μαρτίου του 2020.

Το ευρωπαϊκό προ-Ολυμπιακό τουρνουά της πυγμαχίας τον περασμένο Μάρτιο θεωρήθηκε φιάσκο για την επιτροπή της ΔΟΕ που έχει αναλάβει από τα χέρια της AIBA τη διαδικασία πρόκρισης για το Τόκιο. Η πανδημία είχε αρχίσει ήδη να χτυπάει μία προς μία τις χώρες της Ευρώπης και ενώ πάρθηκε η απόφαση να διεξαχθεί κανονικά, τελικά διακόπηκε μετά την 3η μόλις μέρα.

Με απόφαση που βγήκε στη συνέχεια οι αγώνες που είχαν γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή μετρούν κανονικά και η συνέχεια του τουρνουά θα γίνει την άνοιξη του 2021. Από την ελληνική αποστολή αυτοί που παρέμειναν με νίκες εντός διεκδίκησης είναι η Νικολέτα Πίτα στα 60κ, ο Αλέξανδρος Τσανικίδης στα 63κ και ο Σάκης Πεφάνης της Παναχαϊκής στα 69κ, ενώ την προσπάθειά τους θα κάνουν και η Κυριακή Ασλανίδη με το Βαγγέλη Νανιτζιάν που δεν είχαν προλάβει να αγωνιστούν.

Μετά από διάφορα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις σε σχέση με τις ημερομηνίες διεξαγωγής του τουρνουά του 2021, σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα λάβει χώρα στον ίδιο ακριβώς χώρο που σταμάτησε, στην Κόπερ μποξ αρένα του Λονδίνου, μεταξύ 22 και 26 Απριλίου του 2021.

176 είναι οι Ευρωπαίοι/ες πυγμάχοι που παραμένουν εντός διεκδίκησης των 50 θέσεων στις 8 κατηγορίες βάρους των ανδρών και των 27 θέσεων στις 5 κατηγορίες βάρους των γυναικών. Στη διαδικασία πρόκρισης προβλέπεται και τελικό προ-Ολυμπιακό τουρνουά για τις λίγες, τελευταίες θέσεις το οποία θα γίνει μέσα στον Ιούνιο του 2021.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα