Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι – Αναγκαία η αύξηση των κλινών

10.05.2021 / 10:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
nosokomeio

Σημαντική αύξηση στους νοσηλευόμενους με κορωνοϊό σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 26 είναι οι ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Αγρινίου και 22 σε αυτό του Μεσολογγίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι κλίνες covid στα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αιτωλοακαρνανίας γεμίζουν ασφυκτικά και η ανάγκη για αύξηση των κρεβατιών είναι μεγάλη, με δεδομένη την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, αυτό συζήτησε χθες και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης σε σύσκεψη που είχε στο νοσοκομείο Αγρινίου και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα κρεβάτια αναμένεται να αυξηθούν και να ξεπεράσουν τα 60 για ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου. Ανάλογη αύξηση των κρεβατιών δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πληρότητα των κλινών βρίσκεται στο 100% από προχθές.

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου γεμάτη είναι και η ΜΕΘ κορωνοϊού, όπου νοσηλεύονται πέντε ασθενείς. Συνολικά δηλαδή 31 ασθενείς με κορωνοϊό αν προσθέσουμε αυτούς στην κλινική covid.
Ερωτηματικά για τη λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου

Πάντως εκτός από την αύξηση των κρεβατιών της κλινικής Covid-19, στη σύσκεψη με τον κ. Καρβέλη συζητήθηκε και το θέμα της ενίσχυσης των εμβολιαστικών γραμμών με επιπλέον προσωπικό και έχουν δημιουργηθεί αρκετά ερωτηματικά σχετικά με τη γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου την επόμενη μέρα, αφού αν τα κρεβάτια της κλινικής covid φτάσουν τα 65, που είναι ο αριθμός που έπεσε στο τραπέζι, τότε θα πρέπει να μηδενιστεί η υπόλοιπη λειτουργία του νοσοκομείου, τα χειρουργεία κλπ, και να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο σαν νοσοκομείο κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν ενισχυθούν με προσωπικό οι εμβολιαστικές γραμμές, θα υπάρξει πρόβλημα και στους εμβολιασμούς που επίσης γίνονται στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στο νοσοκομείο σχετικά με τον σχεδιασμό για τη λειτουργία του τις επόμενες ημέρες και περισσότερα θα γίνουν γνωστά εντός της ημέρας.
Ανησυχητική και η κατάσταση του νοσοκομείου Μεσολογγίου

Σε γενικές γραμμές η ανησυχία μεγαλώνει στο Μεσολόγγι καθώς το νοσοκομείο όπως έχει ήδη επιβαρυνθεί και τα περιστατικά πλέον μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία.

Από προχθές τα κρεβάτια για νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό έχουν γεμίσει, ενώ η θετικότητα των τελευταίων μοριακών ελέγχων αγγίζει το 50%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του aixmi-news.gr, στο νοσοκομείο Μεσολογγίου από τα περίπου 80 τελευταία μοριακά test που έγιναν, τα μισά ήταν θετικά.
Τεστ κορωνοϊού σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Νεοχώρι

Rapid – tests έγιναν το Σαββατοκύριακο και στους καταυλισμούς Ρομά σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Νεοχώρι από τον Ερυθρό Σταυρό. Τα δείγματα έλαβε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Μεσολογγίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Άρης Τριβλής.

Και στους τρεις καταυλισμούς έγιναν 107 tests που ήταν όλα αρνητικά. Επίσης έγιναν και 85 στο δημοτικό κτήριο στο Νεοχώρι από τα οποία τα 4 ήταν θετικά. Πρόκειται για τα μέλη της ίδιας οικογένειας που σήμερα θα επαναλάβουν τον έλεγχο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα