Στο Ιπποκράτειο το ΚΚΕ: Καμία συγκάλυψη και ανοχή στην κρατική βία (βίντεο)

05.12.2022 / 22:48
ka 45

Να δηλώσει τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του ανήλικου Ρομά που δέχθηκε πυροβολισμό πισώπλατα από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσπευσε το ΚΚΕ, καταδικάζοντας την κρατική βία.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρέθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, εκεί που σημειώθηκαν και μικρής έκτασης επεισόδια, όπου είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ» Παναγιώτη Σαμπάνη και τον δικηγόρο της οικογένειας του 16χρονου που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Λεωνίδας Στολτίδης, τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν δεχθεί το πλήγμα. Όπως είπε «ένας 16χρονος άοπλος δέχθηκε ευθεία βολή στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ ήταν γνωστή η παράβασή, το ύψος της οικονομικής βλάβης και η ηλικία του».

«Το ΚΚΕ δεν θα ανεχθεί καμία συγκάλυψη και καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους κρατική βία και καταστολή, η οποία βασίζεται σε διάκριση απέναντι σε μερίδα ανθρώπων, είτε είναι Ρομά, είτε είναι φτωχοί» συμπλήρωσε ο κ. Στολτίδης, προσθέτοντας ότι «η απάντηση θα δοθεί σήμερα από την ΚΝΕ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αύριο στη Θεσσαλονίκη από εργατικά συνδικάτα και φοιτητές».

«Η κρατική καταστολή να μη σηκώσει ξανά χέρι απέναντι σε βιοπαλαιστή και νεολαίο», κατέληξε ο Λ. Στολτίδης.

«Αύριο θα είμαστε στους δρόμους για να υπάρξει δικαιοσύνη για αυτό το αγόρι και για άλλα παιδιά», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ» Παναγιώτης Σαμπάνης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα