Στο φως νέοι διάλογοι του πληρώματος – «Δεν λέμε τι βλέπουμε και τι ακούμε…»

13.09.2023 / 12:51
ka 22

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι από το πλοίο Blue Horizon έρχονται στο φως, μετά τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε η εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1, ακούγονται μέλη του πληρώματος (δεν είναι ακόμα γνωστό ποιοι ήταν) να μιλούν προς τα υπόλοιπα μέλη, ζητώντας τους να μην μιλούν για τα όσα βλέπουν και ακούν στο πλοίο.

«Ένα πράγμα πάντα θα έχετε στο νου. Ποτέ δεν λέμε τι ακούμε και τι βλέπουμε» ακούγεται να λέει κάποιος απ’ το πλήρωμα. «Και εδώ, σε κανέναν παιδιά, ούτε έξω απ’ το… εντάξει;» ακούγεται να συμπληρώνει άλλος.

Νωρίτερα είχε δει το φως της δημοσιότητας νέο ντοκουμέντο από τον διάλογο μεταξύ πλοιάρχου και υπάρχου.

Όπως μετέδωσε το Mega, πλοίαρχος και ύπαρχος αποκάλεσαν τον άτυχο Αντώνη «μ….α παλαβό», ενώ ο πλοίαρχος έδωσε εντολή στον ύπαρχο να μην πει πολλά για το τι έγινε.

Αναλυτικά οι διάλογοι:

Πλοίαρχος: Ρε τον μ….α, ρε. Τώρα οικονομήσαμε. Δεν τον έσπρωξε το πλήρωμα. Πήγε να τον βγάλει το πλήρωμα. Πάρε μία τον… θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε… μην πει πολλά.

Ύπαρχος: Αυτός είχε ξεκινήσει το βαπόρι και πήγαινε μπροστά και πήγε να ανέβει πάνω στον καταπέλτη… δίπλα, δίπλα. Στον καταπέλτη ήταν. Ένας παλαβός ήταν. Εκείνη την ώρα που έδεσαν εγώ τον κάβο ήταν δίπλα μου. Του λέω: «Ταξιδεύεις;», όχι μου λέει και μετά ανέβηκε, μπαίνει μέσα.

Πλοίαρχος: Αμέσως ενημέρωσα το traffic και το Λιμενικό. Έκοψα και την κίνηση, έκανα κράτει για να μειώσω τα απόνερα. Μετά δεν ξέρω τι έγινε από εκεί. Εγώ τον είδα, ναι. Μάλιστα, τον είδε και το Έλυρος, φώναξε ο καπετάνιος από το Έλυρος… κολυμπούσε.

Ύπαρχος: Του λέω «βγες έξω… βγες έξω».

Πλοίαρχος: Ο αξιωματικός που τον είδε κολυμπούσε.

Ύπαρχος: Πάει να βγει έξω… βγαίνει έξω, ξαναμπαίνει μέσα και έπεσε στη θάλασσα.

Πλήρωμα: Αυτός ήταν απέξω.

Ύπαρχος: Ναι, είχαμε κλείσει καταπέλτη, των οχημάτων, ναι. Αυτός ήταν στην μπίντα, καθότανε, και μετά πήρε δρόμο να μπει μέσα. Τελευταίος, τελευταίος. Είχαμε ξεκινήσει, προχωρούσε το βαπόρι μπροστά. Είχαμε αμολήσει, ναι.

Πλοίαρχος: Ξαφνικά είδα από την κάμερα έναν επιβάτη, ο οποίος προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Πώς έγινε αυτό ρε…;

Ύπαρχος: Τίποτα, δεν με βλέπω καλά.

«Νόμιζα ότι είναι μαύρος, Πακιστανός»

Στη συνέχεια, και σύμφωνα πάντα με την τηλεόραση του Mega, ο ύπαρχος ανέφερε πως νόμιζε πως επρόκειτο για «μαύρο, Πακιστανό», που δεν είχε εισιτήριο.

«Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε εισιτήριο. Νόμιζα ότι είναι μαύρος, Πακιστανός. Γιατί καθόταν εκεί απ’ έξω και γύριζε γύρω-γύρω. Μα δεν μας έδειξε κανένα εισιτήριο, εμένα. Εμένα το μόνο που μου είπε “εγώ θα ταξιδέψω”», ακούγεται να λέει ο ύπαρχος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα