Στο επίκεντρο η «απογείωση» του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα

25.05.2021 / 23:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τσα 25

Tα υπουργεία Τουρισμού και Υποδομών & Μεταφορών, κατά τη διάρκεια της σημερινής σχετικής τηλεδιάσκεψης, ανακοίνωσαν τις πρωτοβουλίες που θα λάβουν για την ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, και με τη συμμετοχή του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Γεωργίου Δριτσάκου.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η δημιουργία για πρώτη φορά διυπουργικής ομάδα εργασίας, με σκοπό τη δρομολόγηση σχετικών δράσεων και την ανάδειξη του αεροπορικού τουρισμού στη χώρα μας, που αποτελεί μια νέα ειδική μορφή τουρισμού, όπως τονίστηκε.

Στην κοινή δήλωση τους, ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Ζαχαράκη τόνισαν ότι «σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα για την ουσιαστική ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού. Τα δύο υπουργεία, κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς, θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες με σχέδιο και πολιτική προτεραιότητα, έτσι ώστε βάλουμε τη χώρα μας δυναμικά στο χάρτη των προορισμών του αεροπορικού τουρισμού».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η ΥΠΑ συνεργάζονται στενά με το υπουργείο Τουρισμού για την ανάδειξη των πεδίων προσγείωσης των αεροδρομίων της ΥΠΑ με ανταγωνιστικά τέλη, με στόχο την προσέλκυση πτήσεων της γενικής αεροπορίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, το υπουργείο Τουρισμού θα μεριμνήσει για την ανάδειξη των νέων υδατοδρομίων και των υδάτινων πεδίων που θεσμοθετήθηκαν από το υπουργείο Μεταφορών το 2020 και ξεκίνησαν από φέτος να ιδρύονται ανά την Ελλάδα, τονώνοντας με αυτό τον τρόπο την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού κάθε περιοχής και του «island-hoping», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα