Στο απόγειο τα Καλάβρυτα

21.05.2022 / 20:00
01

Αρκετά καλή ήταν η χειμερινή σεζόν για τον τουρισμό και την αγορά των Καλαβρύτων, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Δαφαλιά. Ο μέσος όρος των  κρατήσεων στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα της πόλης από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι το τέλος Μαρτίου ήταν κοντά στο 60%.

Εξάλλου η επισκεψιμότητα εκτοξεύτηκε από τις αρχές του νέου έτους, ειδικότερα τα Σαββατοκύριακα, μετά από το άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου. Σε γενικές γραμμές και ύστερα από τον χειμώνα της καραντίνας που ήταν «νεκρός», η φετινή χρονιά κύλησε ικανοποιητικά για τα Καλάβρυτα.

Να σημειωθεί ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης στα Καλάβρυτα, οφείλεται και στο τρενάκι του Οδοντωτού, που αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες και τους ξένους τουρίστες, δίνοντας τουριστική ανάσα στην περιοχή. Η μεγάλη πλειονότητα των ξένων τουριστών πηγαίνει στα Καλάβρυτα, κυρίως για να ταξιδέψουν με τον οδοντωτό, αφού ήδη γνωρίζουν για την υπέροχη διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού.

Σημαντικό ρόλο παίζει και ο αυτοκινητόδρομος, ο οποίος μείωσε χρονικά την απόσταση από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα και την Πάτρα καθώς και από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και από το λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα