Παρασκευή, 3.02.2023, 9:49 μμ

Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ζώα εργάζονται και καθησυχάζουν τους αγχωμένους ταξιδιώτες (ΦΩΤΟ)

06.12.2022 / 8:20
prwth

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο (SFO) προσφέρει στους αγχωμένους επιβάτες αρωγή από ζώα θεραπείας, όπως σκυλιά αλλά και ένα γουρούνι και ένα κουνέλι, για να τους βοηθήσουν να ηρεμήσουν. Το πρόγραμμα, γνωστό ως Wag Brigade, έκανε το ντεμπούτο του το 2013 και το αεροδρόμιο συνεργάστηκε με την Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων του Σαν Φρανσίσκο (SPCA). Εκείνη έφερε πιστοποιημένα ζώα που αντιμετωπίζουν την συναισθηματική δυσφορία των επιβατών στο αεροδρόμιο. 

Στην παρέα των χαριτωμένων τετράποδων, περιλαμβάνονται ένα γουρούνι που ονομάζεται LiLou, ένα κουνέλι 34 κιλών που ονομάζεται Alex και πολλά σκυλιά. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά μόνο σκύλους μέχρι το 2016, όταν LiLou και Alex προστέθηκαν στην «οικογένεια.»

Κάθε ζώο επιλέχθηκε προσεκτικά, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουν το έντονο στρες των επιβατών και την κίνηση ενός αεροδρομίου.

 «Συναντάμε πολλούς ανθρώπους εδώ στο αεροδρόμιο που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ σκύλο, που δεν έχουν χαϊδέψει ποτέ σκύλο», δήλωσε στο AXIOS η Jennifer Kazarian, που διευθύνει το πρόγραμμα. «Όπως ένα παιδί, πλησιάζουν κατευθείαν στο σκύλο και προσπαθούν να χώσουν το δάχτυλό τους στο μάτι ή στο στόμα ή απλά να πιάσουν την ουρά ή το αυτί. Πρέπει λοιπόν να βεβαιωθούμε ότι το ζώο θα είναι εντάξει».

Η ίδια αποκαλεί την ομάδα των ζώων «μονόκερους των ζώων θεραπείας». 

Κάθε ζώο κάνει μια δίωρη βάρδια την εβδομάδα και οι ταξιδιώτες μπορούν να τα βρουν να περιφέρονται σε διάφορους τερματικούς σταθμούς φορώντας γιλέκα με την ένδειξη «χάιδεψε με». Οι ταξιδιώτες μπορούν συχνά να ανακαλύψουν πού βρίσκονται τα ζώα ακολουθώντας τη σελίδα του προγράμματος στο Instagram. 

Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι «ηρεμούν» τους αγχωμένους ταξιδιώτες
Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι «ηρεμούν» τους αγχωμένους ταξιδιώτες

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα