Στο 9,6% ο δείκτης θετικότητας – Νέα «έκρηξη» στους νεκρούς – Θλιβερά τα ρεκόρ

25.11.2020 / 7:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koronoios-10

Αχτίδα αισιοδοξίας δίνει η υποχώρηση του δείκτη θετικότητας του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς υποχώρησε κάτω από το 10% έπειτα από αρκετό καιρό. Παρόλα αυτά η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει ασφυκτική, καθώς καθημερινά όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν συνολικά 32.247 εκ των οποίων 22.166 μοριακά και 10.081 rapid. Οι νέες μολύνσεις, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ανέρχονται σε 2.135, συνεχίζει δηλαδή η τάση ισοπέδωσης της καμπύλης των νέων κρουσμάτων.

Ο δείκτης θετικότητας, με βάση τους μοριακούς ελέγχους διαμορφώνεται στο 9,6%, δηλαδή στα 100 δείγματα, τα 9,6 δείγματα ήταν θετικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό παραμένει αρκετά υψηλό, με δεδομένο ότι το όριο συναγερμού του δείκτη θετικότητας τοποθετείται στο 4%.

Τριψήφιος ξανά ο αριθμός των νεκρών
Βαρύς και χθες ο απολογισμός της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς τριψήφιος αριθμός ασθενών έχασε τη μάχη για τη ζωή. Με 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους, τα θύματα από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας έχουν φτάσει 1.815.

Πάνω από χίλια νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη και τη Αττική σε σύνολο 2.135 νέων μολύνσεων σε όλη τη χώρα. Συνεχίζει να «βράζει» από την πανδημία η Λάρισα, με τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων.

Ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 607 νέα κρούσματα και στην Αττική 401. Αυξημένος αριθμός νέων μολύνσεων, διαπιστώνεται επίσης στη Λάρισα με 129 κρούσματα, στη Μαγνησία με 93 κρούσματα, στην Ημαθία με 75 κρούσματα, στην Πέλλα με 68 κρούσματα και στην Πιερία με 60 κρούσματα.

Από αρνητικό σε αρνητικό ρεκόρ οι διασωληνωμένοι
Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσίασε για ακόμα μία ημέρα εκτόξευση καθώς στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται πλέον 562 άνθρωποι, ενώ τη Δευτέρα νοσηλεύονταν 549.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ θα συνεχίσουν να αυξάνονται και αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον, σε αντίθεση με τα κρούσματα που αναμένεται να παρουσιάσουν μείωση λόγω του lockdown.

Η πίεση στο σύστημα Υγείας έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο με αποτέλεσμα ο αριθμός των διασωληνωμένων σε συνδυασμό με την ετοιμότητατου ΕΣΥ να κρίνει την αντοχή του συστήματος.

Την ίδια ώρα οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Στην Αττική το 81% των κλινών ΜΕΘ έχει καταληφθεί ενώ στη βόρεια Ελλάδα, το ποσοστό αυτό αγγίζει το 99%.

Επιστρατεύουν στρατιωτικά νοσοκομεία
Ενδεικτικό της οριακής κατάστασης στα νοσοκομεία αποτελεί το γεγονός πως οι αρχές προχωρούν στη δημιουργία κινητής υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, όπου, επίσης, επιτάχθηκαν κλινικές του ιδιωτικού τομέα.

Χτες για ακόμη μία φορά σκηνικό μάχης «στήθηκε» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου κάθε εφημερία ξεκινάει με γεμάτες τις εντατικές και με δεκάδες εισαγωγές, προκαλώντας ασφυξία στο σύστημα υγείας της πόλης.

Η εφημερία στο Παπαγεωργίου έκλεισε με 44 εισαγωγές και γεμάτα και τα 44 κρεβάτια στη ΜΕΘ, ενώ 60 περιστατικά ελέγχονται ως ύποπτα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα