Στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα ζώα

09.03.2023 / 11:19
334008824_912935886789602_1853650696068170714_n

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο), αλλά και τις ενέργειες του Δήμου Πατρέων στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Δρέπανο, παρουσίασαν στους μικρούς μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης του 45ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, η Υπεύθυνη Διαχείρισης των ζώων συντροφιάς  του Δήμου Πατρέων, Γιούλα Ανωγιάτη και η θετική εκπαιδεύτρια  ζώων συντροφιάς, Ελένη Κασπίρη, ανταποκρινόμενες στην πρόσκληση της δασκάλας κυρίας Σωτηροπούλου.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της  ευαισθητοποίησης των μαθητών, από τους αρμόδιους του Δήμου, σε θέματα ζώων. Η συμμετοχή των παιδιών στην συζήτηση ήταν εντυπωσιακή, αφού το ενδιαφέρον τους ήταν μεγάλο και οι απορίες τους πολλές, μέσα από τις οποίες φάνηκε και η ευαισθησία τους για το θέμα των αδέσποτων και εγκαταλειμμένων ζώων στην πόλη μας.

Μέσα από την συζήτηση με τα παιδιά και την προβολή βίντεο και φωτογραφιών, στόχος ήταν η καλλιέργεια του σεβασμού, της ενσυναίσθησης, της ενθάρρυνσης της φιλοζωικής παιδείας και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε πολλά θέματα που αφορούν στα ζώα (δικαιώματα, ελευθερίες, ανάγκες, εγκατάλειψη, κακοποίηση, αδέσποτα κ.λπ.).

Το πρόγραμμα παρουσιάζεται ήδη από το Δήμο Πατρέων από το 2017 σε μαθητές Α/Θμιας και Β/Θμιας εκπαίδευσης, καθώς και στις κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα