Στο 2,23% η θετικότητα στην Αχαΐα – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

15.09.2021 / 18:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 1

“Καμπανάκι” για έξι περιοχές της χώρας κρούει η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία απόψε περιλαμβάνει την εκτίμηση της εβδομαδιαίας θετικότητας – τον λόγο των κρουσμάτων κορονοϊού και των τεστ – ανά περιφερειακή ενότητα.

Βάσει του δείκτη αυτού, οι εν λόγω περιοχές έχουν ξεπεράσει το «όριο συναγερμού» (3%), αν και όχι κατά πολλές μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι εβδομάδες του καλοκαιριού σε κάποιους νομούς η θετικότητα υπερέβη ακόμη και το 6% – η εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερη κατά τα τελευταία δεδομένα.

Στον αποψινό, λοιπόν, «πίνακα 3» της ημερήσιας ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ («Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από από 06 Σεπτεμβρίου 2021 έως 12 Σεπτεμβρίου 2021 [2021 W365]») συναντάμε, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω τιμές:

  • Κάρπαθος 4,69%
  • Καβάλα 3,34%
  • Ημαθία 3,14%
  • Αργολίδα 3,20%
  • Ευρυτανία 5,03%
  • Καστοριά 3,10%

Με την πρώτη ματιά στα παραπάνω «ξεχωρίζει» η Π.Ε. Ευρυτανίας, η οποία ξεπέρασε το 5%, και η οποία, άλλωστε, ήδη βρίσκεται σε μίνι lockdown. Εξάλλου, στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκονται και οι Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Καβάλας, Πέλλας και Πιερίας, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν τοπικά μέτρα.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, συγκρίνοντας τον ίδιο πίνακα από προηγούμενες εβδομάδες, είναι η μείωση της θετικότητας στα νησιά, και η μερική επιτάχυνση της επιδημίας στην ηπειρωτική χώρα.

Δείτε, αναλυτικά, τη θετικότητα σε όλη τη χώρα:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα