Στις πληγείσες, από τη φωτιά, περιοχές της Πάτρας ο Βασίλης Αϊβαλής

10.07.2024 / 16:06
φωτο-6-1

Σε επίσημη ανακοίνωση της παράταξης “Πάτρα Σπουδαία και Πάλι” αναφέρονται τα εξής:

Στις περιοχές του ανατολικού διαμερίσματος της  Πάτρας που υπέστησαν ζημιές από τη χθεσινή φωτιά βρέθηκε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» Βασίλης Αϊβαλής μαζί με μέλη της παράταξής του.

Ο κ. Αϊβαλής συνομίλησε με κατοίκους οι οποίοι του κατέθεσαν την εμπειρία τους από τη  χθεσινή περιπέτεια με τις φλόγες που έφτασαν μέχρι τα σπίτια τους αλλά και την αγωνία τους για τις ελλείψεις ή τις παραλείψεις που υπάρχουν και δημιουργούν συνθήκες επικινδυνότητας τόσο σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς όσο και σε ενδεχόμενο γρήγορης επέκτασής της.

Επίσης ενημερώθηκε για τις ζημιές που καταγράφηκαν και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποζημίωση όσων επλήγησαν  και την αποκατάσταση των βλαβών σε επίπεδο υποδομών.

Εκτενής αναφορά  έγινε και στην περίπτωση του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ Αϊβαλής τόσο με την διοικήτρια του κα. Ρηγοπούλου όσο και με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Καραμανδανείου Φώτη Δημακόπουλο, εξαίροντας την προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε οι φλόγες να σταματήσουν στο σημείο ακριβώς πάνω από τις δεξαμενές πετρελαίου εφοδιασμού των οχημάτων.

Ο κ. Αϊβαλής επεσήμανε ότι στις περιοχές όπου υπάρχουν αλσύλλια και μικρά δάση μέσα στον αστικό ιστό, θα πρέπει να υπάρχουν σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης και συστήματα πυρόσβεσης που θα εντοπίζουν αλλά και θα περιορίζουν τη φωτιά έγκαιρα.

Επεσήμανε επίσης ότι δίπλα στις περιοχές που χθες επλήγησαν από τη φωτιά εντοπίστηκαν πολλά σημεία με ακαθάριστα οικόπεδα, αλλά και συγκεντρώσεις στην άκρη του δρόμου, κομμένων κλαδιών και ξερών χόρτων που δεν έχουν ακόμη περισυλλεγεί, με αποτέλεσμα κατά την θερινή περίοδο με την αύξηση της θερμοκρασίας και την εκδήλωση ανέμων να μετατρέπονται σε επικίνδυνες εστίες για εκδήλωση φωτιάς.

«Θα πρέπει να υπάρχει έγκαιρη επέμβαση για καθαρισμό ιδίως σε περιοχές με βλάστηση όπως η περιοχή του Γηροκομειού και άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοιους αυξημένους κινδύνους. Εδώ δεν χωρούν δικαιολογίες» ανέφερε ο κ. Αϊβαλής, ο οποίος συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια πυρόσβεσης και κυρίως το Πυροσβεστικό Σώμα, τα εναέρια μέσα, τους Εθελοντές, την Πολιτική Προστασία, τον Ερυθρό Σταυρό, την Αστυνομία και τις Υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας (ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΠ κλπ), σημειώνοντας την ιδιαίτερα καθοριστική συμβολή των ελικοπτέρων στο να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στις πληγείσες, από τη φωτιά, περιοχές της Πάτρας ο Βασίλης Αϊβαλής 4
Στις πληγείσες, από τη φωτιά, περιοχές της Πάτρας ο Βασίλης Αϊβαλής 5
Στις πληγείσες, από τη φωτιά, περιοχές της Πάτρας ο Βασίλης Αϊβαλής 6

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα