Στις φυλακές Τρίπολης ο Πέτρος Φιλιππίδης, «δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω εδώ…»

29.07.2021 / 8:12
filippidis_filaki

Στις φυλακές Τρίπολης, φορώντας χειροπέδες, μεταφέρθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης την Τετάρτη 28 Ιουλίου, μετά την απόφαση προφυλάκισής του.

Ο ηθοποιός, αφού πέρασε το βράδυ της Τρίτης στη ΓΑΔΑ, μεταφέρθηκε την Τετάρτη στις φυλακές Τριπόλεως, όπου κρατούνται συνήθως κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά εκείνος φέρεται να απάντησε: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε, την Τρίτη, προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια που ερευνά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τριών γυναικών.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός είναι αντιμέτωπος με τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού σε βάρος μίας γυναίκας το 2008, καθώς και της απόπειρας βιασμού σε βάρος άλλων δύο γυναικών το 2010 και το 2014.

Η 15η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, διέταξε την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη μέχρι τη δίκη, καθώς έλαβε υπ’ όψιν τις ενδείξεις ενοχής στις οποίες βασίστηκε η άσκηση ποινικής δίωξης, καθώς και μία σειρά από άλλα επιβαρυντικά στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση.

Συγκεκριμένα, ένα εξ αυτών φέρεται να είναι η μακρά περίοδος «δράσης» του ηθοποιού (2008 – 2014, σύμφωνα με τις καταγγελίες) κατά την οποία φέρεται ότι, εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη, προχωρούσε στις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος των γυναικών που τον κατήγγειλαν.

Στο σκεπτικό της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στις επαγγελματικές του ενασχολήσεις και να επαναλάβει τα αδικήματα.

Αρνητικά «μέτρησε» και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια τέλεσης των πράξεών του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση εις βάρος τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα