Στις 31 Μαΐου η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου-Προετοιμάζεται η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

25.05.2021 / 10:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
toyrkia_1

Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Αθήνα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» η συνάντηση θα γίνει την επόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου στην Αθήνα, όπου οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας θα συζητήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών και θα προετοιμάσουν συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα χαρακτηρίζει σήμερα την επικείμενη συνάντηση εκτός από «σημαντική» και «προπαρασκευαστική» της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου. Προαναγγέλλει με άλλα λόγια (και) συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο εντός 20 ημερών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, πέρα από «ανταποδοτική» της επίσκεψης Δένδια στην Άγκυρα στις 15 Απριλίου, έχει σκοπό και την προετοιμασία της συνάντησης των δύο ηγετών Ελλάδας και Τουρκίας στα μέσα Ιουνίου.

«Δεν θα μεταφερθεί η ένταση της Αγκυρας»


Σύμφωνα πάντως με τη «Γενί Σαφάκ», η ένταση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα δεν αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα, ενώ ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ Δένδια-Τσαβούσογλου θα βρεθεί η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για «ελληνόπουλα» και «πομακοχώρια», όπως αναφέρει η εφημερίδα.

«Η απόπειρα της κυβέρνησης των Αθηνών να δημιουργήσει μια τεχνητή ταυτότητα για την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι ένα από τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν ψηλά στη συνάντηση. Η περιγραφή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τους κατοίκους της περιοχής ‘πομακοχώρια’ και ‘ελληνόπουλα’ προκάλεσε μεγάλη αντίδραση και χαρακτηρίστηκε ως ‘άρνηση της τουρκικής ταυτότητας της μειονότητας’ και ‘απόπειρα δημιουργίας τεχνητής ταυτότητας’», σημειώνει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα