Στις 25 Σεπτεμβρίου εκλογές στην Ιταλία

21.07.2022 / 20:59
6574768

Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης, οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία θα διεξαχθούν στις 25 Σεπτεμβρίου.

Στις 25 Σεπτεμβρίου αποφασίσθηκε να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ιταλία, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, υπέγραψε την απόφαση για τη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας, κάτι που σημαίνει ότι εντός των επόμενων 70 ημερών πέπει να πραγματοποιηθούν βουλευτικές εκλογές.

Ο Ιταλός πρόεδρος εκτιμά ότι «δεν υπάρχουν προοπτικές για τη σύσταση μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας», μέχρι το τέλος της παρούσας νομοθετικής περιόδου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί εντός των καθορισμένων χρονικών ορίων το Σχέδιο Ανάκαμψης της χώρας, να καταπολεμηθεί η πανδημία κοροναϊού και «να ολοκληρωθεί μια σειρά διαδικασιών προς το συμφέρον της Ιταλίας».

Πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έδιναν πιθανές ημερομηνίες για να στηθούν οι κάλπες στις 18 ή στις 25 Σεπτεμβρίου – νωρίτερα από ό,τι πίστευαν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης πολλοί αναλυτές.

Τελικά, ο κύβος ερρίφθη και η Ιταλία οδεύει – για μία ακόμη φορά – σε πρόωρες εκλογές, στις 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα