Παρασκευή, 17.09.2021, 4:41 μμ

Στις 20 Ιουλίου η εφαρμογή του Freedom Pass

01.07.2021 / 10:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
parousiasi-freedom-pass

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή για το Freedom Pass των νέων, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αλλάξουν όλα στο πως θα επισκεπτόμαστε τα καταστήματα της εστίασης. Από τις 15 Ιουλίου θα υπάρχουν χώροι για αμιγώς εμβολιασμένους και μεικτοί που θα μπορούν να πηγαίνουν και ανεμβολίαστοι που θα έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι οι καταστηματάρχες δεν θα χρειαστεί να προμηθευτούν εξοπλισμό για τον έλεγχο των πιστοποιητικών. Όπως εξήγησε αυτό θα γίνεται μέσω μιας νέας εφαρμογής που θα δημιουργηθεί. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει καμία διαρροή προσωπικών δεδομένων των πολιτών μέσω αυτής της διαδικασίας.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε επίσης ότι η διαδικασία ελέγχου θα είναι ανάλογη με αυτή που θα γίνεται στις πύλες εισόδου στα σήμερα που τίθεται σε πανευρωπαϊκή ισχύ το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό.

Περίπου στις 20 Ιουλίου η εφαρμογή για το Freedom Pass
Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης αναφέρθηκε και στην Κάρτα Ελευθερίας και το μπόνους των 150 ευρώ στους νέους 18-25. Υποστήριξε ότι και σε αυτή την περίπτωση θα δημιουργηθεί εφαρμογή η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία περίπου στις 20 Ιουλίου.

Σχετικά με την ανταπόκριση των νέων στον εμβολιασμό ανέφερε ότι η χώρα μας είναι στην 7η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ, τόσο στον αριθμό των ραντεβού, όσο και στους πλήρως εμβολιασμένους.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι ηλικιακές ομάδες στις οποίες καταγράφονται αναλογικά τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, είναι οι 40-46 και 60-65.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα