Στήριξη Μιχαηλίδου σε Ζαχαράκη για τη σεξιστική επίθεση του Τζήμερου

29.06.2023 / 7:44
mixailidou-mak

Κύμα υποστήριξης έχει υψωθεί τόσο από τον πολιτικό κόσμο όσο και από τα κοινωνικά δίκτυα μετά τη σεξιστική επίθεση σε βάρος της νέας υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής, Θάνο Τζήμερο.

Με ακόμη μία δήλωση, προερχόμενη από την κυβέρνηση, καταδικάζονται τα σχόλια του κ.Τζήμερου. «Μετράμε μια ακόμα σεξιστική και χυδαία επίθεση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο η Σοφία Ζαχαράκη που ως “άγαμη και άτεκνη” είναι “αδιανόητο” να τοποθετείται στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Λες και για να γίνει κανείς Υπουργός Τουρισμού θα πρέπει να είναι πιλότος ή ναυτικός για το Ναυτιλίας (και πάει λέγοντας)» τονίζει, από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η ανάρτησή της στο Instagram, που συνοδεύεται από μια φωτογραφία με τη Σοφία Ζαχαράκη, έχει ως εξής: «Μετράμε μια ακόμα σεξιστική και χυδαία επίθεση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο η Σοφία Ζαχαράκη που ως “άγαμη και άτεκνη” είναι “αδιανόητο” να τοποθετείται στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Λες και για να γίνει κανείς Υπουργός Τουρισμού θα πρέπει να είναι πιλότος ή ναυτικός για το Ναυτιλίας (και πάει λέγοντας). Πάλεψα για την παιδική προστασία τέσσερα χρόνια. Άγαμη και άτεκνη. Αγωνίστηκα για τα παιδιά και νιώθω αποστροφή στο άκουσμα τέτοιων δηλώσεων. Σκληρή δουλειά, γνώσεις, πείσμα και ενσυναίσθηση. Αυτά χρειάζεσαι για να υπηρετήσεις το δημόσιο συμφέρον. Όλα τα υπόλοιπα είναι και θα παραμείνουν αναχρονιστικά κατάλοιπα».

Το χρονικό της επίθεσης

Την Τρίτη, ο κ. Τζήμερος ανέφερε στον λογαριασμό του στο facebook πως «ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε», προκαλώντας ένα τείχος προστασίας από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο.

Σε πρωινή της δήλωση και σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε:

«Θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομιζω και από τη δυνατότητα να διοικήσω. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές επιλογές μου και δεν αφορούν κανένα. Σίγουρα η αγάπη για τα παιδιά και η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια και σίγουρα δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές».

Στη συνέχεια, όμως, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής επιδόθηκε σε νέο παραλήρημα στο Twitter χαρακτηρίζοντας ξανά «άγαμη και άτεκνη» τη Σοφία Ζαχαράκη.

«Πάμε ξανά γαλαζαίοι: ένας που ζυγίζει 150 κιλά μπορεί να είναι καλός μάνατζερ. Δεν τον βάζεις όμως πρόεδρο οργανισμού κατά της παχυσαρκίας. Ούτε έναν θεριακλή, κατά του καπνίσματος. Άγαμος και άτεκνος (και άνδρας να ήταν) Υπουργός Οικογένειας είναι λάθος: σημειολογικό και ουσίας», γράφει χαρακτηριστικά στο Twitter ο Θάνος Τζήμερος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα