Στην πέτρινη γέφυρα του ποταμού Ερυμάνθου ο Αγιασμός των υδάτων στα Καλάβρυτα

06.01.2023 / 10:32
ka 44

Στις  11 το πρωί της Παρασκευής, εορτής των Θεοφανείων, στην πέτρινη Τοξωτή Γέφυρα του ποταμού Ερυμάνθου στην Ψωφίδα, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Αροανίας, θα τελεστεί ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων του Δήμου Καλαβρύτων.

Της τελετής του Αγιασμού θα χοροστατήσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αροανίας και Παΐων π. Ιωάννης Μπαμπίλης ενώ θα παραστούν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Αμέσως μετά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Ενότητας Αροανίας.

Ο Δήμος Καλαβρύτων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σ’ όλους τους δημότες να παραστούν στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων. «Η εορτή των Θεοφανείων συμβολίζει την ελπίδα, τη φώτιση, την πνευματική σωτηρία. Καλούμε όλους τους δημότες μας να μετάσχουν σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και στην τελετή του Αγιασμού των νερών», αναφέρει σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα