Στην Πάτρα σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Τσακίρης για το νέο ΕΣΠΑ

19.04.2021 / 9:11
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tsakiris

Συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027) ξεκινά σήμερα στην Πάτρα παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, αλλά και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προγραμματίζει την εναρκτήρια εκδήλωση για στις 4 μ.μ.η οποία θα γίνει σε δυο επίπεδα.

Στο πρώτο επίπεδο, τα δύο κυβερνητικά στελέχη μαζί με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, Άλκηστις Σταθοπούλου, θα παρουσιάσουν τις γενικές αρχές του νέου προγράμματος στον χώρο του νέου αρχαιολογικού μουσείου Πατρών, παρουσία ελαχίστων παρόντων λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Ωστόσο, σε ένα δεύτερο επίπεδο, η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να την παρακολουθήσουν και εφόσον θέλουν, να μπορούν και να παρέμβουν.

Πάντως, η εκδήλωση της Δευτέρας αποτελεί μόνο την έναρξη της διαδικασίας, η οποία επίσης θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί ώστε όλοι οι τοπικοί φορείς να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους, τις επόμενες μέρες.

ΠΟΡΟΙ 600 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σημειώνεται ότι και στο νέο ΕΣΠΑ διατηρούνται τα Περιφερειακά Προγράμματα, τα οποία μάλιστα ενισχύονται στη χρηματοδότησή τους, από 17% έως 85%, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Πλέον, το 1/3 των συνολικών πόρων της περιόδου 2021-2027 κατανέμεται στις ελληνικές περιφέρειες σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το αποτύπωμα της υγειονομικής (και οικονομικής) κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι πόροι που θα κατανεμηθούν στη Δυτική Ελλάδα αγγίζουν τα 600 εκατ. ευρώ καθιστώντας την ως την περιοχή που λαμβάνει το 4ο μεγαλύτερο ποσό μετά την Αττική, την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα