Στην Πάτρα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης – Το νόημα της επισκέψεως του και η σύσκεψη για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού

28.11.2020 / 9:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Στην Πάτρα φτάνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης  για να έχει συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, τον Μητροπολίτη Πατρών και άλλους τοπικούς παράγοντες.

Η παρουσία του στην Πάτρα θα έχει έναν ουσιαστικό, αλλά και συμβολικό χαρακτήρα, με την κυβέρνηση να επιδιώκει την απόλυτη τήρηση των μέτρων εν όψει ενόψει της εορτής του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα, που είναι τη Δευτέρα.

Στόχος είναι να υπάρξει μια συνολική προσπάθεια για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αχαΐα είναι μεταξύ των επτά πιο επιβαρυμένων περιοχών της χώρας σε ό,τι αφορά την Covid-19 και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση, που προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό εξάλλου ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε συστάσεις για την τήρηση των μέτρων στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά, ενώ  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε έκκληση να μην γίνει εφέτος μια μεγάλη γιορτή και κινδυνεύσει η πόλη με διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός, θα βρίσκεται στις 10.30 το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού.

Εκεί θα γίνει σύσκεψη με στελέχη της Αστυνομίας και τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, του αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και των πέντε δημάρχων του νομού, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τους διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων της περιοχής, και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για τον περιορισμό της πανδημίας, ενώ γενικώς θα δοθούν οδηγίες στην Αστυνομία για αυστηρούς ελέγχους και εφαρμογή των μέτρων.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται ότι θα κάνει δηλώσεις, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα