Στην Πάτρα η έδρα του κέντρου καινοτομίας και τεχνολογίας σύγχρονων συστημάτων για τη θωράκιση της χώρας

22.06.2021 / 22:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 17

To κέντρο καινοτομίας και τεχνολογίας για τα αμυντικά συστήματα της χώρας θα έχει έδρα του την Πάτρα.

Σύμφωνα με  πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έχουν βάλει ήδη υπογραφές για τη δημιουργία αυτού του κέντρου καινοτομίας που θα αφορά την άμυνα της χώρας και την προστασία των συνόρων της, σε γη, αέρα και θάλασσα, μέσα από πρωτοποριακές εφαρμογές και συστήματα τεχνολογίας.

Η απόφαση είναι ειλημμένη και ήδη τοπικοί παράγοντες “τρέχουν” το όλο θέμα, σε συνεργασία πάντα με τους κεντρικούς μηχανισμούς. Το κέντρο αυτό θα δημιουργηθεί στα πρότυπα αντίστοιχων προγραμμάτων που ήδη υλοποιούνται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, με στόχο την προώθηση σύγχρονων εφαρμογών και καινοτόμων συστημάτων για την θωράκιση τους.

Στην Ελλάδα που είναι αναγκασμένη να ζει με την απειλή της Τουρκίας, κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου. Η επιλογή της Πάτρας προφανώς σχετίζεται το Πανεπιστήμιο Πατρών, με το Επιστημονικό Πάρκο κα τις δεκάδες start ups επιχειρήσεις που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους από την αχαϊκή πρωτεύουσα, Επιχειρήσεις που δείχνουν μία μεγάλη δυναμική στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, με ορισμένες από αυτές να έχουν εξαγοραστεί από διεθνείς κολοσσούς.

Πάντως, με την επιλογή αυτή η Πάτρα μπαίνει μπροστά για ακόμα μία φορά στο τομέα της σύγχρονης τεχνολογίας, των καινοτόμων εφαρμογών και μάλιστα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που έχει να κάνει με την άμυνα της χώρας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα