Παρασκευή, 14.05.2021, 8:11 μμ

Στην Καραϊβική ανθεί ο εμβολιαστικός τουρισμός

25.03.2021 / 22:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 31

Στις Αμερικανικές Παρθνένες Νήσους, οι τουρίστες μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα και ένα εμβόλιο!

Πουθενά αλλού στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν μπορείς απλά να μπεις σε ένα εμβολιαστικό κέντρο και να εμβολιαστείς κατά της Covid-19. Εδώ όποιος είναι πάνω από 16 μπορεί να εμβολιαστεί.

Έτσι, πολλοί Αμερικανοί που δεν έχουν ακόμη προτεραιότητα εμβολιασμού στον τόπο κατοικίας τους προγραμματίζουν ταξιδάκια – αστραπή στην Καραϊβική, ξεκουράζονται και εμβολιάζονται! Βοηθάει και το γεγονός ότι εδώ όποιος έρθει με αρνητικό τεστ, δεν χρειάζεται να μείνει σε καραντίνα.

«Μέχρι σήμερα, 33.000 δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί στην περιοχή μας. 10.600 άνθρωποι έχουν λάβει και τις 2 δόσεις. 1000 από αυτούς είναι τουρίστες», δήλωσε χθες ο Albert Bryan Jr, κυβερνήτης στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Οι τουρίστες που καταφτάνουν ενθαρρύνονται από τους κατοίκους να εμβολιαστούν και τα ραντεβού κλέινονται άμεσα. «Πλέον αυτό έχει γίνει γνωστό και πολλοί έρχονται με μόνο σκοπό τον εμβολιασμό», ανέφερε η επικεφαλής του εμβολιαστικού προγράμματος της περιοχής Angela East.

Οι αρχές δεν αποτρέπουν τον εμβολιαστικό τουρισμό, με δεδομένο την απρόσκοπτη προμήθεια εμβολίων. Θεωρούν μάλιστα ότι η τάση αυτή μπορεί να κάμψει και τους δισταγμούς πολλών ντόπιων οι οποίοι εκφράζουν σκεπτικισμό απέναντι στα εμβόλια.

Ο εμβολιαστικός τουρισμός της Καραϊβικής μπορεί να εκλείψει όσο θα διευρύνονται τα κριτήρια εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παραμένει όμως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανισοτήτων που διέπουν μέχρι στιγμής την εμβολιαστική διαδικασία.

Πηγή: New York Times

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα