Στην καμένη Ηλεία το Περιφερειακό Συμβούλιο

26.08.2021 / 17:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3585900

Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την ενημέρωση για τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα την ΠΕ Ηλείας, συνεδριάζει την Τρίτη 31 Αυγούστου το Περιφερειακό Συμβούλιο, στον Πύργο. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί διά ζώσης στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας (αίθουσα συνεδριάσεων, Μανωλοπούλου 47, Πύργος) και ώρα 15:00, δυνάμει της ομόφωνης απόφασης του Σώματος που ελήφθη στην έκτακτη συνεδρίαση (23/8/2021) για αλλαγή έδρας, έπειτα από εισήγηση του προέδρου Τάκη Παπαδόπουλου.

ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ενωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), με τη συμμετοχή του Ευρωπαίου Επιτρόπου Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς, έλαβε μέρος ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η συζήτηση έγινε υπό το πρίσμα των πρόσφατων πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα και επικεντρώθηκε στη διαχείριση κρίσεων, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η πολυεπίπεδη συνεισφορά των Περιφερειών σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ευρωπαϊκή βοήθεια. Συγκεκριμένα καταδείχθηκε η ανάγκη συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού φορέα που σε μόνιμη βάση θα έχει αποθέματα τεχνικής συμβολής, ώστε να συνδράμει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Από την πλευρά της ΕΝΠΕ και των συμμετεχόντων περιφερειαρχών επισημάνθηκε ότι επιβάλλεται ρύθμιση αρμοδιοτήτων τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και μεταξύ των χωρών ώστε να επανακαθοριστούν οι πολιτικές, να προσδιοριστούν εκ νέου οι στρατηγικοί σχεδιασμοί που θα εξασφαλίζουν ευελιξία στην εφαρμογή των όποιων ενεργειών απαιτούνται για τη διαχείριση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, δεδομένου ότι καθίσταται αναγκαία η αλλαγή του μοντέλου αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.
«Ο Ευρωπαίος επίτροπος μας ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας και τη δομή του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, που ενεργοποιείται σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως αυτές που ζήσαμε. Η συζήτηση μαζί του υπήρξε χρήσιμη κι εποικοδομητική, καθώς και δική του εκτίμηση είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει συλλογική ανταπόκριση απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Σε αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε άμεσα να ανασυνταχθούμε» δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Φαρμάκης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα