Στην Καλαμάτα συνεδρίασε η διοίκηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος

05.07.2023 / 12:26
ΦΩΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3

H συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα στις 28 Ιουνίου. Η συνάντηση είχε ως στόχο την εξωστρέφεια και την επικοινωνία με τους γεωτεχνικούς της περιοχής, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς της Π.Ε. Μεσσηνίας. Η αντιπροσωπεία του Παραρτήματος συναντήθηκε με αξιωματούχους από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, τη Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Μεσσηνίας και τους υπεύθυνους του Δασαρχείου και της Διεύθυνσης Δασών Καλαμάτας. Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εκφράστηκε η επιθυμία για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.:

“Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συνεδρίασε την Τετάρτη 28 Ιουνίου τ.ε. στην Καλαμάτα σε μία προσπάθεια εξωστρεφούς δράσης του Παραρτήματος και επικοινωνίας με τους Γεωτεχνικούς-μέλη του σε όλη την περιφέρεια δικαιοδοσίας του. Στο περιθώριο της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε μια σειρά συναντήσεων με φορείς της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία της Δ.Ε. του Παραρτήματος στην οποία συμμετείχαν ο κ. Αναστάσιος Τσάκωνας-Γεωπόνος, Πρόεδρος της Δ.Ε., ο κ. Μαρίνος Τζαβάρας-Γεωπόνος, Οργανωτικός Γραμματέας της Δ.Ε. και τα μέλη κ.κ. Αθανάσιος Πετρόπουλος-Γεωπόνος, Δημήτριος Κωνσταντόπουλος-Δασολόγος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος-Δασολόγος, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας κ. Βασίλη Δημόπουλο, με τον Κοσμήτορα κ. Δημήτριο Πετρόπουλο καθώς και με μέλη ΔΕΠ του Τμήματος. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τονίστηκε η επιθυμία και των δύο πλευρών για συνέχιση και ενδυνάμωση της άριστης μεταξύ τους συνεργασίας.
Ακολούθησε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα κ. Στάθη Αναστασόπουλο στην οποία συμμετείχε και ο κ. Παναγιώτης Τσιλίκας-Γεωπόνος, Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μεσσηνίας, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο πλευρών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η δακοκτονία, η υποστήριξη μελών του επιμελητηρίου προς την περιφέρεια σε φυσικές καταστροφές και άλλα θέματα. Εκφράστηκε εκ νέου η επιθυμία συνεργασίας των δύο φορέων, η οποία είχε τονιστεί και στην συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της Δ.Ε. του Παραρτήματος επισκέφθηκε τη Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκε με τη διευθύντρια της υπηρεσίας κα Έφη Γεωργακοπούλου (Φωτο 3.) και συζήτησε μαζί της θέματα που αφορούν στους συναδέλφους που εργάζονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής. Το κύριο θέμα που τέθηκε κατά τη συνάντηση ήταν η υποστελέχωση των υπηρεσιών από γεωτεχνικούς υπαλλήλους, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη στην επιτέλεση του έργου των υπηρεσιών.
Ακολούθησε συνάντηση με το Δασάρχη κ. Σπύρο Κατσίποδα και το Διευθυντή Δασών κ. Γιώργο Σωτηρόπουλο, στο δασαρχείο και τη διεύθυνση δασών της Καλαμάτας, αντίστοιχα, καθώς και με υπαλλήλους των υπηρεσιών. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους δασικούς χάρτες, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον πρωτογενή τομέα από την κάθετη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων καθώς και των τσακαλιών.
Ο κύκλος επαφών με τους τοπικούς φορείς, ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση της Δ.Ε. του Παραρτήματος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με το χωρικό αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Ανδρέα Τσουκαλά στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν γενικά στον πρωτογενή τομέα αλλά και στους γεωτεχνικούς υπαλλήλους της Π.Ε. Μεσσηνίας.”

Στην Καλαμάτα συνεδρίασε η διοίκηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος 5
Στην Καλαμάτα συνεδρίασε η διοίκηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος 6
Στην Καλαμάτα συνεδρίασε η διοίκηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος 7
Στην Καλαμάτα συνεδρίασε η διοίκηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος 8

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα