Στην εγκατάλειψη το κτίριο του πρώην πρακτορείου διανομής Τύπου στο Ρίο

11.01.2021 / 20:40
atdmcslzuz5ffc934e1f159

Κτίριο- ερείπιο γεμάτο έντυπα σκουπίδια και ένα νεκροταφείο στόλου λεηλατημένων αυτοκινήτων

Στο έλεος της εγκατάλειψης και των βανδάλων ένα κεφάλαιο της ιστορίας της Πάτρας και του Τύπου». Το σχόλιο ανήκει στο γνωστό δημοσιογράφο Ανδρέα Βρη ο οποίος συνεχίζει:

«Μέχρι πριν λίγα χρόνια, στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, αρχές δεκαετίας του 2010, τα αυτοκίνητα του Πρακτορείου όργωναν την Δυτική Ελλάδα μεταφέροντας κάθε μέρα πρωί- πρωί εφημερίδες και περιοδικά σε πόλεις και χωριά γράφοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του τοπικού και αθηναϊκού Τύπου στην Περιφέρεια» σχολιάζει ο Ανδρέας Βρης.

«Ήταν τότε στη διάρκεια της κρίσης που κορυφωνόταν και σε συνδυασμό και με άλλες παραμέτρους, η επιχείρηση διέκοψε άδοξα και ξαφνικά τη λειτουργία της. Μεγάλο το πλήγμα για τους εργαζόμενους αλλά και την περιοχή. Ακίνητα και κινητά περιήλθαν σε Τράπεζες. Το πώς και το γιατί δεν είναι τού παρόντος.

Στεκόμαστε σήμερα στις θλιβερές εικόνες που κατάντησε να παρουσιάζει ο χώρος των πρώην εγκαταστάσεων του άλλοτε κραταιού Πρακτορείου «Αργος» στην περιοχή Ρίου κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εικόνες ντροπής και απαράδεκτες από κάθε άποψη. Αισθητική, υγειονομική αλλά και αστυνομική.

Σε κάθε περίπτωση κάτι πρέπει να γίνει. Δήμος, Τράπεζες, Περιφέρεια και Αστυνομία έχουν το λόγο, με τον τρόπο και στο βαθμό που αναλογεί σε κάθε πλευρά.

Απολαύστε.. θέαμα εγκατάλειψης και ασυδοσίας που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός στη διάρκεια επιτόπιας αυτοψίας από τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλο και Ανδρέα Αλεξ. Βρή οι οποίοι επιπλέον χάρις στη σύνεση και την ψυχραιμία που επέδειξαν απέφυγαν δυσάρεστες καταστάσεις και απρόοπτες συνέπειες όταν πολυμελής ομάδα τσιγγάνων, οι οποίοι διαβιούν στην περιοχή, ενοχλημένοι προφανώς από την παρουσία τους, τους περικύκλωσαν ξαφνικά με απειλητικές διαθέσεις, αλλά ευτυχώς δεν δόθηκε συνέχεια» καταλήγει το σχόλιο του Ανδρέα Βρη στο facebook από όπου και οι φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα